in

Reti Amiche breidt uit

Het fenomeen van “Friendly Networks” gaat door. Na de aansluiting van het postkantoor en tabakswinkels is het aan Unioncamere om de spot te drijven met het vrijwillige samenwerkingsplan dat burgers in staat stelt een reeks diensten te gebruiken via alternatieve kanalen voor de PA.
Dat heeft minister Renato Brunetta aangekondigd, die in deze dagen een overeenkomst heeft gesloten met Unioncamere, die tot doel heeft werknemers in de privésector toegang te geven tot online diensten van de overheid, via de webkanalen die door hun bedrijven beschikbaar worden gesteld.
Vanaf nu wordt het verkrijgen van certificaten, het vernieuwen van uw paspoort of het doen van betalingen aan INPS dus eenvoudiger.
De eerste 50.000 terminals zullen vanaf mei operationeel zijn en hun aantal zal tegen het einde van het jaar verdubbelen.

Minister Brunetta was tevreden en verklaarde: “Vandaag is nog een nieuwigheid: het memorandum van overeenstemming met Unioncamere is de eerste stap om de openbare administratie en de 16 miljoen publieke en private werknemers een dialoog te laten voeren. Via Unioncamere – voegde hij er vervolgens aan toe – zal een reeks afgeleide overeenkomsten worden gesloten met Confindustria, Confapi en andere bedrijfsverenigingen, zodat er op elke werkplek een intelligente terminal is waarmee werknemers de overheid kunnen ontmoeten zonder vergunningen te vragen en hun baan te verlaten om belastingen te betalen, vernieuw je paspoort enzovoort.”

Dat van de Kamers van Koophandel “is een modern systeem – onderstreept Mondello – in tijden waarin de economische situatie negatief is, het beschikbaar stellen van het openbaar bestuur aan burgers is een sterk en belangrijk signaal”. Het project is ook van plan om het portaal (www.impresainungiorno.it) beheerd door Unioncamere in samenwerking met het Cnipa (het nationale centrum voor informatietechnologie in de P.A.) te ontwikkelen en te versterken om “een unitair punt” te bieden voor de presentatie van applicaties met betrekking tot de gehele levenscyclus van het bedrijf

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Gezegend zijn ze!

Francesco Alberoni: “Tips om de crisis te verslaan”