in

Tips om een bearmarkt te overleven

In een industrie als cryptocurrencies, waar de hele markt is gekoppeld aan Bitcoin-prijsacties, kunnen de effecten van een bearmarkt weerklinken in de hele crypto-ruimte. In dat geval kan een daling van de prijs van Bitcoin al het andere naar beneden slepen, en elk activum dat overeind blijft, lijkt misschien onmogelijk.

Kopen op het hoogtepunt van een bull run en verkopen in de buurt van de bodem van een bearmarkt is een van de ergste dingen die je kunt doen in een bearmarkt.

Om de beste resultaten te krijgen, moet u zich wapenen met de beste strategieën voor een bearmarkt. Sommigen zeggen dat de beste strategie om een bearmarkt te overleven is om te hurken en te wachten. Anderen suggereren dat u gediversifieerd moet zijn, of de druppel moet kopen wanneer tokens laag geprijsd zijn, of gewoon een andere baan moet vinden om uw inkomen aan te vullen.

Hoewel het gemakkelijk is om beïnvloed te worden door een of andere mening, is de beste aanpak om de tijd te nemen om meer te weten te komen over alle verschillende strategieën en degene te kiezen die passen bij uw risicoprofiel en beleggingsdoelen.

Hier is een overzicht van strategieën die u zullen helpen een bearmarkt te overleven.

Hurk neer en wacht tot het eruit komt

Deze strategie is voor degenen die risicomijdend zijn en geen extra risico willen nemen in een bearmarkt.

Het is ook voor degenen die het geduld hebben om te wachten op de storm. Deze aanpak vereist dat u uw activa behoudt en niets doet. Deze aanpak vereist veel geduld en het kunnen weerstaan van veel stress die circuleert in een bearmarkt. Hoewel u de waarde van uw portefeuille met de dag ziet dalen en het gevoel hebt dat opgeven de beste optie is, moet u de verleiding weerstaan om tijdens de berenmarkt te verkopen.

De reden waarom deze strategie misschien geen slecht idee is, is dat u uiteindelijk wordt beloond wanneer de prijzen weer stijgen. U moet echter ook bereid zijn om het risico te nemen dat de markt niet zal herstellen. Als de initiële investering is gedaan met een langetermijnvisie, zou deze strategie gemakkelijk toe te passen moeten zijn als de markten stijgen en dalen, maar activa met echte waarde uiteindelijk naar de top stijgen.

Een goed voorbeeld is de dot com crash in de vroege jaren 2000. Voor degenen die geduldig waren en aandelen hielden in bedrijven met echte waarde, waren de beloningen meer dan enorm. Degenen die in paniek raakten en onderaan verkochten, verloren echter de winsten die later kwamen.

Er is een reden waarom HODL (Hold On for Dear Life) een strijdkreet van crypto-investeerders is geworden.

Diversifieer uw portefeuille

Dit is een
strategie die wordt aanbevolen voor alle beleggers, niet alleen voor degenen die een bearmarkt proberen te overleven.

Door uw portefeuille te diversifiëren, kunt u risico’s spreiden en beleggen in een breder scala aan activa in verschillende sectoren en sectoren. Als je een breed scala aan tokens in je portemonnee hebt, wanneer iemand zich misdraagt, zullen anderen er zijn om het spel te herstellen. Diversificatie vermindert het risico om al uw geld te verliezen als een actief crasht.

Koop de Dip

Deze strategie is voor degenen die het fonds willen kopen. Het is ook voor mensen die op zoek zijn naar een fatsoenlijke instappositie in de markt. Deze strategie maakt gebruik van paniekverkopen naar beneden wanneer de prijzen laag zijn en koopt activa terwijl ze nog steeds goedkoop zijn. Zodra de markten beginnen te herstellen, zullen deze tokens veel meer waard zijn dan wat u ervoor hebt betaald.

Deze strategie is niet voor bangeriken, omdat het vereist dat je veel volatiliteit kunt verteren. In een bearmarkt kunnen de prijzen heftig schommelen en kan het moeilijk zijn om te voorspellen welke richting ze vervolgens op zullen gaan. Je zou bijvoorbeeld kunnen kopen, maar dan gaat de markt nog lager. Als u echter lage activa kunt kopen die op lange termijn waarde hebben, dan zijn er een aantal fantastische kansen om te hebben.

Profiteer van markt shorting

Naast het uitbuiten van marktpaniek en angst door activa te kopen als de prijzen dalen, kunt u ook profiteren van short selling. In een bearmarkt kan het mogelijk zijn om enkele tokens van een geldschieter te lenen en ze vervolgens te verkopen als ze vallen. Hiermee kunt u diezelfde activa tegen een lagere prijs terugkopen, uw lening met rente terugbetalen en profiteren van het prijsverschil aan beide zijden van de transactie.

Dit is een meer geavanceerde handelsstrategie en moet alleen worden geprobeerd door degenen die een goed begrip hebben van hoe de markt werkt. Het kan riskant zijn om short te verkopen in een bearmarkt, omdat prijzen gemakkelijk kunnen stuiteren en u met grote verliezen kunnen achterlaten.

Bedek uw portemonnee

Het toewijzen van een deel van uw beleggingen aan andere soorten activa zoals onroerend goed of obligaties kan u helpen de volatiliteit van uw portefeuille te verminderen en u een alternatieve bron van inkomsten te bieden.

Deze methode is niet waterdicht en moet alleen worden geprobeerd door degenen die een diep begrip hebben van hoe hun portemonnee werkt en wat erin zit. Hoewel diversificatie een goede manier is om risico’s te verminderen, is het niet altijd effectief in een bearmarkt.

conclusie

Niemand weet
zeker wanneer een bearmarkt zal toeslaan, en wanneer het zal gebeuren, niemand weet wanneer het moet eindigen. Om deze reden is het belangrijk om voorbereid te blijven om te overleven wanneer de vooruitzichten er somber uitzien. Door echter een of meer van deze strategieën te gebruiken, geef je jezelf de beste kans om het te maken.

Vergeet niet dat markten altijd herstellen op de lange termijn, dus verlies de hoop niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels tima miroshnichenko 7567482

De beste manieren om passief inkomen te verdienen met Crypto in 2022

pexels antoni shkraba 5583964

Crypto “blue-chip”: wat ze zijn en hoe ze worden beschouwd