in

VS vs. EU voor Sun Microsystems markt

De Sun Microsystems, een Amerikaanse fabrikant van besturingssystemen, heeft een aanvraag ingediend om te worden overgenomen door de macrokosmische Oracle, maar het voorstel werd afgewezen.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft zijn bedenkingen geuit over de weigering van de Europese Commissie, waarbij de redenen die door de laatste zijn gegeven om de afwijzing te rechtvaardigen als “ongebruikelijk” worden genoemd.

Sun klaagt dat de European Commission vreest dat Sun-producten (met name de MySQL-database, gebruikt op sites als Amazon, FaceBook en Google) de concurrentiemarkt in gevaar kunnen brengen met een aardverschuivingsoverwinning.

De Commissie verdedigt zich met de stem van Jonathan Todd (woordvoerder), die onderstreept hoe de Commissie bij de beoordeling van elk voorstel Europese normen toepast, terwijl Amerikanen hun patriottische normen toepassen.

Tot besluit van de klacht behoudt de Commissie zich het recht voor om tot 19 januari 2010 de zaak te heroverwegen en het voorstel van de Sun Microsystems al dan niet te aanvaarden.

Afbeelding via Ecb

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verspil je geld? Tips uit de psychologie

De auto is een luxe