in

Waar komt de waarde van Bitcoin vandaan?

Om te beginnen is een factor die de stijging en daling van de waarde van Bitcoin heeft beïnvloed, zoals in de loop der jaren is gebleken, de publieke perceptie. Percepties worden meestal gevormd door nieuwskoppen.

Voor het grootste deel, wanneer de media zich richten op de volatiliteit van Bitcoin met toespraken over gebeurtenissen zoals het recente harde optreden van China tegen cryptocurrencies, raakt de markt in paniek.

Een negatieve perceptie overheerst en de prijs van bitcoin daalt als mensen in paniek raken door te verkopen.

Evenzo, wanneer de media praten over hoe Bitcoin-miljonairs in opkomst zijn, explodeert de markt en stijgt de vraag. Daarom heeft wat de media over bitcoin overbrengen een impact op de prijs en dus op de algehele waardering.

Vraag naar Bitcoin

Zoals het geval is met de meeste grondstoffen, zal een toename van de vraag een toename van de waarde ervan veroorzaken.

Wat de vraag naar bitcoin drijft, is een beetje ingewikkeld, maar een factor die relevant blijft, is hoeveel mensen het willen in vergelijking met andere activa.

Bijvoorbeeld, terwijl goud ooit veel gevraagd was vanwege zijn status als een laatste opslag van waarde, is de vraag sindsdien in de loop van de tijd afgenomen met de opkomst van digitale activa zoals Bitcoin die de kenmerken van goud nabootsen.

Evenzo wordt de vraag naar Bitcoin en dus de waarde ervan gedreven door de behoefte in de markt aan een gedecentraliseerde autonome valuta die meer controle biedt dan fiat-alternatieven.

Bitcoin ontstond immers tijdens de financiële crisis van 2008 als een technologie waarmee iedereen zijn eigen bank kan zijn, vrij van controle door derden.

Hoewel veel cryptocurrencies vergelijkbare kenmerken bieden, blijft Bitcoin de meest beproefde cryptocurrency en daarom degene met de grootste vraag. Hierdoor heeft Bitcoin de grootste marktwaardering in de crypto-ruimte.

Het deflatoire aanbod van Bitcoin

Evenzo zal het aanbod van bitcoin in vergelijking met wat er wordt gevraagd een impact hebben op de waardering ervan.

Het aanbod van bitcoins is beperkt omdat hun totale aanbod beperkt is tot 21 miljoen munten. Daarom, naarmate meer en meer mensen bitcoin eisen en weggaan van de tirannie van fiat-valuta’s, stijgt de prijs omdat er gewoon minder eenheden zijn om te kopen.

Als een persoon bijvoorbeeld bereid was om 0,1 bitcoins te kopen voor $ 100 en vervolgens kwam een andere persoon langs en wilde hetzelfde bedrag kopen, zou de prijs hoogstwaarschijnlijk stijgen omdat er gewoon niet genoeg bitcoin-volume is voor beide. Bitcoin heeft ook een deflatoir leveringssysteem ingebouwd in zijn infrastructuur.

Terwijl nieuwe bitcoins voor het eerst worden geproduceerd en gedistribueerd naar miners als beloning voor hun werk, wordt de volgende batch bitcoin-prijzen gehalveerd voor elke 210.000 gedolven blokken die ongeveer om de vier jaar zijn. Dit deflatoire mechanisme vermindert het aanbod van bitcoins in de loop van de tijd, waardoor de prijs stijgt.

Productiekosten

De productiekosten van Bitcoin hebben ook een impact op de waardering. Aangezien miners verantwoordelijk zijn voor het beschermen van het netwerk, door middel van clearingtransacties, dragen ze een groot deel van de kosten van het produceren van nieuwe bitcoins in omloop. Omdat bitcoin een proof-of-work blockchain is, is dit productieproces energie-intensief.

De kosten van elektriciteit bepalen de beschikbaarheid van miners op het Bitcoin-netwerk. Met meer miners in het netwerk neemt de hashsnelheid of rekenkracht van Bitcoin toe. Dit maakt het netwerk stabieler en verhoogt met stabiliteit het vertrouwen in Bitcoin bij het grote publiek. Dit leidt tot een stijging van de prijs en waardering. Naarmate de productiekosten stijgen, zijn minder miners bereid om deel te nemen en daarom wordt het netwerk minder stabiel.

Stijgende mijnbouwkosten hebben de afgelopen maanden geleid tot enkele opmerkelijke gebeurtenissen waarbij de hash-snelheid en prijs van Bitcoin zijn gedaald omdat China aankondigt dat het alles met betrekking tot cryptocurrencies verbiedt.

verordening

De prijs van Bitcoin wordt ook beïnvloed door het idee of een overheid bitcoin zal legaliseren en reguleren of verbieden. Regelgeving beïnvloedt de beoordeling ervan, omdat nieuwe regelgeving een gevoel van veiligheid biedt voor nieuwe beleggers die vervolgens de markt betreden uit angst een kans te missen.

Evenzo, wanneer toezichthouders algemene verboden uitvaardigen op de cryptocurrency-industrie, worden de prijs en waardering van Bitcoin beïnvloed door marktpaniek en verkopen ze hun posities.

Alles leidt tot vraag en aanbod

Zoals met veel activa, komt de waarde van Bitcoin neer op vraag en aanbod. Naarmate mensen weggaan van fiat-systemen ten gunste van gedecentraliseerde cryptocurrencies, zal de vraag en waardering van bitcoin toenemen.

Het aanbod blijft beperkt vanwege strikte protocolvoorwaarden die bepalen hoeveel bitcoins mogen worden gedolven. Bovendien zijn de productiekosten hoog en nemen ze in de loop van de tijd toe, wat leidt tot minder deelnemende mijnwerkers. Bovendien, met de toenemende moeilijkheid die nodig is om nieuwe blokken op de blockchain te minen, kunnen alleen miners met de meest geavanceerde apparatuur deelnemen aan het netwerk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels anna shvets 6664189

Synthetische tokens: wat ze zijn en hoe ze werken

pexels kindel media 8327034

De visie van een bioloog op gedecentraliseerde financiering (DeFi)