in

Wat is Bitcoin en hoe het werkt

Wat zijn Bitcoins en hoe ze werken is een van de meest gezochte vragen op internet. Het directe antwoord is dat Bitcoins digitale valuta’s zijn, daarom kunnen ze niet fysiek eigendom zijn, net als door de overheid uitgegeven valuta’s.

Met Bitcoin gebeurt in feite alles via het netwerk: productie, distributie en uitwisseling. De technologie achter Bitcoin wordt peer to peer genoemd. 

Maar met welk doel is het Bitcoin-project gemaakt? Het doel was om een volledig gedecentraliseerde valuta te creëren, dat wil zeggen, het zou niet worden beïnvloed door een regering. Op deze manier wordt hun uitwisseling alleen elektronisch over de hele wereld uitgevoerd zonder tussenkomst van staatscontroles of bankentiteiten .

De makers bedoelden Bitcoin om anoniem te zijn en met de hoogst mogelijke overdrachtssnelheid. Bovendien maakt de Bitcoin-valuta niet alleen uitwisseling mogelijk, maar “accumuleert” ze ook in deposito’s in de vorm van virtuele valuta. Als gevolg hiervan verandert ook de prijs. 

Bitcoins worden geproduceerd door blockchain of Blockchain. Deze blockchains zijn verbonden met een cryptografisch systeem. Elk blok bevat de gegevenscodes van de gehele Bitcoin-transactie en wordt geregistreerd zonder controle van derden.

Daarom is Bitcoin in feite een gedecentraliseerde en autonome valuta. Daarom is het niet onderhevig aan inflatie. In feite zou het kopen van Bitcoin een goed beleggingsalternatief kunnen zijn.

Inhoudstabel [verbergen]

  • 1 Bitcoin cryptocurrency: het begin 
  • 2 Bitcoin: hoe het werkt
    • 2.1 Openbare sleutel en persoonlijke sleutel
  • 3 Blockchain: wat is het
    • 3.1 Hoe Blockchain werkt
    • 3.2 Bitcoin transacties: private key
      • 3.2.1 Is de Blockchain privé?
      • 3.2.2 Is de Blockchain veilig?
      • 3.2.3 Bitcoin wallet: online wallets
    • 3.3 Blockchain en de praktische toepassing ervan
      • 3.3.1 Op de bank
      • 3.3.2 Cryptocurrencies
      • 3.3.3 Gezondheidszorg
      • 3.3.4 Andere toepassingen van Blockchain
    • 3.4 Voor- en nadelen van blockchain
      • 3.4.1 Arbeids voorwaarden
      • 3.4.2 Nadelen
  • 4 De voordelen van Bitcoin
    • 4.1 Wie beheert Bitcoin
  • 5 De nadelen van Bitcoin
    • 5.1 Nadelen van het niet hebben van een bank 
  • 6 Bitcoin halving: wat is het
  • 7 Is Bitcoin het waard om te investeren? 
    • 7.1 Hoe Bitcoin te kopen
  • 8 Bitcoin Koersen
  • 9 Veelgestelde vragen

Bitcoin cryptocurrency: het begin 

De eerste cryptocurrency die in de wereld is gemaakt, is Bitcoin, waardoor het een referentiepunt is geworden voor alle anderen. Tegenwoordig heeft de Bitcoin-blockchain het record op het gebied van veiligheid en stabiliteit met het grootste aantal deelnemers. In feite wordt de term Bitcoin nog steeds gebruikt om te verwijzen naar cryptocurrencies. 

De lancering vond plaats in 2009, maar het idee was tientallen jaren eerder geboren. Bovendien weet tot op de dag van vandaag niemand zeker wie de echte maker en ontwikkelaar was. Het is waar dat de naam Satoshi Nakamoto voorkomt in Bitcoin reviews, maar dat betekent niet dat de identiteit is bevestigd. In feite is het niet zeker of het een enkele softwareontwikkelaar of een groep was die het tot leven bracht. Wat we kunnen bevestigen is dat Bitcoin in 2009 voor het eerst het licht zag, en in datzelfde jaar werden de eerste cryptocurrencies gedolven. Dit was het begin van Bitcoin en vanaf dat moment vermenigvuldigden transacties zich exponentieel.

Het is interessant dat blockchain-technologie voor het eerst werd geïntroduceerd in 1991 door Stuart Haber en W. Scott Stornetta. Het doel van deze twee onderzoekers was om een systeem te implementeren waarmee niet met tijdstempels op documenten kon worden geknoeid. Het was echter pas bijna twee decennia nadat Bitcoin werd gelanceerd, d.w.z. in januari 2009. Dat jaar verscheen blockchain voor het eerst in de echte wereld.

Evenzo is het protocol waarop Bitcoin is gebaseerd de blockchain. In een onderzoeksartikel over digitale valuta noemde Satoshi Nakamoto het “een nieuw systeem van elektronisch geld dat volledig peer-to-peer is.”

Bitcoin: hoe het werkt

Zoals in het begin vermeld, werkt Bitcoin volledig digitaal via de blockchain. Daarom zit er geen centrale bank achter de creatie van Bitcoin, daarom geeft geen enkele bankinstelling nieuwe cryptocurrencies uit op de markt, zoals het geval is met contante valuta’s. Daarnaast worden Bitcoins opgeslagen in databases binnen servers die alleen toegankelijk zijn via meerdere computers. Op deze manier is het mogelijk om transacties met het cryptografische systeem te traceren en ook nieuwe te genereren die altijd op dezelfde manier aan hun eigenaren worden gedistribueerd. 

Dat klopt, Bitcoin is ontworpen om een soort volledig gedecentraliseerde valuta te zijn voor gratis, directe en anonieme elektronische betalingen, niet afhankelijk van wereldwijde jurisdictie en wetgeving. De bewerkingen die binnen hetzelfde Bitcoin-netwerk worden uitgevoerd, zijn:

  • Het genereert nieuwe Bitcoins (met behulp van een algoritmisch berekeningssysteem genaamd Mining of Mining).
  • Distribueer Bitcoin naar “miners”, d.w.z. degenen die zich bezighouden met mining.
  • Betalingen uitvoeren.

Zodra de Bitcoins zijn verkregen en opgeslagen in een digitale exchange of wallet (of Wallet). Dan kan de eigenaar beslissen wat hij doet, of hij ze ruilt om iets te kopen of ze in de portemonnee zelf te deponeren, met als doel dat ze in de loop van de tijd in waarde toenemen. De Wallet is een soort persoonlijk bestand of database die kan worden gegenereerd en onderhouden vanaf elk elektronisch apparaat of in een cloud. Op dezelfde manier kan Bitcoin offline worden opgeslagen (cold storage wallet) of online (hot storage wallet). Natuurlijk is offline opslag het veiligst, maar we moeten heel voorzichtig zijn om inloggegevens niet te verliezen.

Een kenmerk van Bitcoins is dat ze van nature niet onderhevig zijn aan namaak. In feite zou het genereren ervan te duur zijn en niet de moeite waard om te doen alsof. Bovendien is de waarde van Bitcoin zo volatiel dat deze dagelijks verandert en zelfs dramatisch toeneemt, zozeer zelfs dat de intrinsieke waarde ervan niet kan worden vergeleken met enig ander waardevol materiaal dat er is. Momenteel zijn er ongeveer $ 2 miljard aan Bitcoin in omloop over de hele wereld en het productieaantal zal stoppen wanneer het 21 miljard Bitcoins bereikt. Volgens een ruwe schatting wordt dit cijfer in 2040 gehaald. 

Openbare sleutel en persoonlijke sleutel

Bankbiljetten en gedrukte munten worden gereguleerd en geverifieerd door een centrale bankautoriteit of overheid. Maar dit is niet het geval met Bitcoin omdat niemand het controleert. In feite worden transacties met Bitcoin geverifieerd door een computernetwerk, wat betekent dat het netwerk “gedecentraliseerd” is.

Laten we het beter uitleggen. Wanneer een persoon een andere persoon met bitcoin betaalt, komen computers op het Bitcoin-netwerk in het spel om de transactie te verifiëren. Zodra de bewerking is voltooid, wordt deze openbaar geregistreerd en opgeslagen als een blok op de blockchain. Op dat moment wordt de transactie onveranderlijk.

Gebruikersgegevens worden echter niet volledig geregistreerd, hoewel transacties openbaar worden vastgelegd op de blockchain. Daarom moeten deelnemers, om transacties op het Bitcoin-netwerk te doen, hun eigen “Wallet” hebben die bestaat uit twee unieke en verschillende cryptografische sleutels:

  • Een publiek
  • En een privésleutel 

De openbare sleutel is waar transacties worden gedeponeerd en opgenomen. En deze zelfde sleutel is degene die in het accountboek wordt weergegeven als de digitale handtekening van de gebruiker. Met andere woorden, de openbare sleutel van een gebruiker is een verkorte versie van zijn privésleutel, die wordt gemaakt via een complex wiskundig algoritme. Daarom is het omkeren van het proces en het genereren van een privésleutel uit een openbare sleutel vrijwel onmogelijk, vanwege de complexiteit van deze vergelijking. Dit maakt blockchain-technologie volledig vertrouwelijk.

Laten we een voorbeeld nemen om het concept van public key beter te begrijpen. We kunnen een openbare sleutel van de schoolkluis en de privésleutel vergelijken met de combinatie om de kluis te openen. Een docent of student kan letters en cijfers invoeren om te proberen het kluisje te openen, maar alleen degene met het wachtwoord is degene die het kan openen. Natuurlijk worden de lockercombinaties van de school opgeslagen in het kantoor van de directeur, maar in het geval van privésleutels voor Bitcoin is er geen centrale database die ze bijhoudt. Daarom, als de gebruiker zijn privésleutel verliest, verliest hij ook de toegang tot zijn portemonnee.

Blockchain: wat is het

Nu zullen we in detail uitleggen wat de Blockchain of keten van blokken is. Kortom, het is een database gestructureerd in “netwerkknooppunten”, of in kleine blokken die met elkaar verbonden zijn (keten). Hun interconnectie maakt het succes van de transactie mogelijk. Elk blok van deze keten heeft in feite de taak om alle andere te verifiëren en te valideren. Deze kruiscontrole zorgt voor maximale veiligheid en maakt het bijna onmogelijk om deze blokken aan te passen. Eenmaal gevalideerd, staan ze hun tracking en transparantie toe.

Merk op dat wanneer in deze context wordt verwezen naar “blok” en “keten”
, dit eigenlijk digitale informatie (het “blok”) is die is opgeslagen in een openbare database (de “keten”).

Evenzo bestaan de ”
blokken” van de blockchain uit digitale informatie, specifiek verdeeld in drie delen:

  1. Transactiegegevens: zoals de datum, tijd en het bedrag van uw meest recente aankoop.
  2. Informatie over de tegenpartijen die bij de transactie betrokken zijn. Natuurlijk, in plaats van uw echte naam te gebruiken, wordt de aankoop geregistreerd zonder enige identificatie met behulp van in plaats daarvan een unieke “digitale handtekening”, een soort gebruikersnaam.
  3. De informatie die hen onderscheidt van andere blokken. Elk blok slaat een unieke code op die een “hash” wordt genoemd en waarmee het kan worden onderscheiden van andere blokken. Deze hashes zijn cryptografische codes die zijn gemaakt door speciale algoritmen. Het is dus mogelijk om blokken te onderscheiden op basis van hun unieke codes.

Afhankelijk van de grootte van de transactie kan een enkel blok in de Bitcoin-blockchain ongeveer 1 MB aan gegevens opslaan. Dit betekent dat een enkel blok duizenden transacties kan bevatten.

Hoe Blockchain werkt

Wanneer een blok nieuwe gegevens opslaat, wordt deze toegevoegd aan de blockchain die op zijn beurt uit meerdere blokken bestaat. Om echter een blok aan de blockchain toe te voegen, moeten vier dingen worden geverifieerd:

  1. Een transactie.
  2. De transactie moet worden geverifieerd en de details van de aankoop bevestigen, inclusief het tijdstip van de transactie, het bedrag en de deelnemers.
  3. De transactie wordt opgeslagen in een blok. Zodra de nauwkeurigheid van de transactie is geverifieerd, wordt deze gestart.
  4. Dat blok moet een hash hebben. Wanneer alle transacties in een blok zijn geverifieerd, krijgt het een unieke identificatiecode toegewezen die een hash wordt genoemd. Zodra de hash is voltooid, kan het blok aan de blockchain worden toegevoegd.

Dit nieuwe blok wordt vervolgens toegevoegd aan het netwerk en beschikbaar gesteld aan het publiek zodat iedereen het kan zien, inclusief u. Neem een kijkje op de Bitcoin-blockchain en je zult zien dat je toegang hebt tot transactiegegevens, evenals gegevens over wanneer (“Nu”), waar (“Locatie”) en wie (“Anonieme contractant”) het blok aan de blockchain heeft toegevoegd.

Bitcoin transacties: private key

Transacties zijn eigenlijk overdrachten die plaatsvinden tussen verschillende Bitcoin-portefeuilles. Deze bevatten op hun beurt een set gegevens, een privésleutel genaamd, die wordt gebruikt om digitale transacties te ondertekenen die zijn gekoppeld aan de eigenaar van de portemonnee. De digitale handtekening voorkomt knoeien met de transactie en wordt over het algemeen binnen 15 minuten op het netwerk bevestigd, via een proces dat mining wordt genoemd.

Is de Blockchain privé?

Iedereen kan de inhoud van de blockchain zien. Gebruikers kunnen er echter ook voor kiezen om hun computers als knooppunten op het blockchain-netwerk aan te sluiten. Op deze manier ontvangt uw computer een kopie van de blockchain die automatisch wordt bijgewerkt wanneer een nieuw blok wordt toegevoegd. Alles werkt als een Facebook-nieuwsoverzicht dat een realtime update biedt wanneer een nieuwe status wordt geplaatst.

Natuurlijk zijn transacties op de blockchain niet volledig anoniem, maar de persoonlijke informatie van gebruikers is beperkt tot hun digitale handtekening of gebruikersnaam. Dus hoe kun je de blockchain of het computernetwerk dat het bevat vertrouwen, als je niet kunt achterhalen wie blokken aan de blockchain toevoegt? Laten we het antwoord eens bekijken.

Is de Blockchain veilig?

Om te weten of de blockchain veilig is, moeten we eerst begrijpen hoe ze zijn opgeslagen. Welnu, de nieuwe blokken worden altijd op een lineaire en chronologische manier opgeslagen, de ene “achter” de andere. Als gevolg hiervan, zodra een blok is toegevoegd aan het einde van de blockchain, is er geen weg terug en het wijzigen van de inhoud. Omdat? Omdat elk blok zijn eigen hash bevat, samen met die van het vorige blok. En aangezien hashcodes het resultaat zijn van een wiskundige functie die digitale informatie omzet in een reeks cijfers en letters, om er één te veranderen, zou de hele tekenreeks moeten worden gewijzigd. Maar is het mogelijk?

Stel dat een hacker een enkel blok wil aanpassen. Om dit te doen, zou je elk blok erna in de blockchain moeten veranderen. Het herberekenen van al deze hashes zou echter veel rekenkracht vergen. Dit is de reden waarom de blockchain veilig is, omdat zodra een blok aan de blockchain is toegevoegd, het onmogelijk is om het te wijzigen of te verwijderen.

Om een hacker een blockchain-aanval te laten coördineren, zou hij meer dan 50% van alle rekenkracht van de andere deelnemers aan het netwerk moeten controleren. Maar omdat de Bitcoin-blockchain zo groot is, zou een aanval van 51% het niet waard zijn en zou het vrijwel onmogelijk zijn.

Bitcoin wallet: online wallets

Bitcoin-munten worden opgeslagen in een digitale portemonnee, binnen een specifiek bitcoin-adres (portemonnee) dat bestaat uit een privésleutel en een openbare sleutel: 

  • De publieke sleutel wordt gebruikt om deze te delen met elke gebruiker die weet waar bitcoins moeten worden opgeslagen.
  • Deze privésleutel geeft toegang tot die specifieke portemonnee en beheert transacties daarin.

Blockchain en de praktische toepassing ervan

We hebben het gehad over het gebruik van blokken in de keten die gegevens over monetaire transacties opslaan. Er is echter ontdekt dat blockchain ook gegevens van andere soorten transacties ook en vrij betrouwbaar kan opslaan. Blockchain-technologie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om gegevens op te slaan over vastgoeduitwisselingen, stops in een toeleveringsketen en zelfs verkiezingsstemmen.

In feite zijn dit enkele van de bekendste praktische toepassingen van blockchain die momenteel worden onderzocht.

In de bank

Geen enkele sector zal waarschijnlijk profiteren van de integratie van blockchain in zijn transacties in vergelijking met de banksector. Vergeet niet dat bankinstellingen alleen vijf dagen per week tijdens kantooruren werken. Daarom, als iemand op vrijdag om 18:00 uur een cheque stort, moet hij mogelijk tot maandagochtend wachten voordat het geld zijn rekening heeft gewist. Maar zelfs tijdens de week kan de verificatie van de transactie vaak één tot drie dagen duren vanwege het grote aantal transacties dat banken moeten reguleren. Met de Blockchain gebeurt dit echter niet omdat het nooit stopt.

Als gevolg hiervan, als banken blockchain zouden integreren, zouden consumenten hun transacties in slechts 15 minuten verwerkt kunnen zien. Kortom, dit is de tijd die nodig is om een blockchain toe te voegen, op elk moment of op elke dag van de week. Daarnaast hebben banken met blockchain ook de mogelijkheid om sneller en veiliger geld uit te wisselen tussen instellingen.

Cryptocurrencies

Aan de basis van cryptocurrencies zoals Bitcoin ligt de blockchain. Vergeet niet dat valuta’s zoals de Amerikaanse dollar worden gereguleerd en geverifieerd door een centrale autoriteit, zoals een bank of overheid. Op deze manier is het gebruik van de gegevens en valuta van een gebruiker technisch gezien ter beoordeling van de bank of overheid. Daarom, als de bank van een gebruiker failliet zou gaan of in een land met een instabiele overheid zou wonen, zou de waarde van zijn valuta in gevaar komen. 

In plaats daarvan stelt de Blockchain Bitcoin en andere cryptocurrencies, zoals Ethereum, in staat om te werken zonder de noodzaak van een centrale autoriteit. Wat is het voordeel? Het vermindert risico’s en elimineert ook veel van de verwerkings- en transactiekosten. Daarnaast biedt het mensen die in landen met instabiele valuta’s wonen een stabiele oplossing, met meerdere toepassingen en een zeer breed netwerk van mensen en instellingen op nationaal en internationaal niveau met wie ze zaken kunnen doen (dit is het doel).

Lees ons artikel over het verhandelen van Bitcoin

gezondheidszorg

Dankzij de chain of custody kunnen zorgprofessionals de medische dossiers van hun patiënten veilig opslaan. Deze persoonlijke medische dossiers kunnen worden versleuteld en opgeslagen op de blockchain met een privésleutel. Op die manier zouden ze alleen toegankelijk zijn voor bepaalde mensen, wat de privacy garandeert.

Overig gebruik van Blockchain

  • Eigendomsdocumenten
  • Gebruik het in slimme contracten
  • Gebruik van de supply chain
  • stemmen

Voordelen en nadelen van blockchain

Tot nu toe hebben we het gehad over de meerdere toepassingen van Blockchain. Het complexe potentieel is echter bijna onbeperkt dankzij de decentralisatie van het register. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de privacy en veiligheid van gebruikers verhogen en zelfs de verwerkingssnelheden verlagen en fouten verminderen. In feite zou Blockchain-technologie toepassingen kunnen hebben die verder gaan dan de zojuist beschreven toepassingen.

Advantage

  • Verhoogde nauwkeurigheid door menselijke betrokkenheid bij verificatie te elimineren
  • Verlaag de kosten door verificatie door verificatie door derden te elimineren
  • Decentralisatie bemoeilijkt manipulatie
  • Transacties zijn veilig, privé en efficiënt
  • Transparante technologie

Nadelen

  • Hoge kosten van technologie in verband met bitcoin mining
  • Lage transacties per seconde
  • Geschiedenis van gebruik bij illegale activiteiten

De voordelen van Bitcoin

Bitcoin kan in alle opzichten worden beschouwd als een vorm van betaling. Vanuit de wallet kunnen we alle mogelijke Bitcoin overschrijvingen doen, alsof het een traditioneel account is. Houd er ook rekening mee dat de waarde van Bitcoin vaak verandert, zelfs dagelijks. En, in tegenstelling tot contant geld, is het beheer van Bitcoin gedecentraliseerd, waardoor het bestand is tegen manipulatie door externe entiteiten, waardoor de koper wordt beschermd tegen extra kosten. Met Bitcoins is het in feite niet nodig om een bankrekening te hebben en autorisatie is niet vereist voor het gebruik ervan. Bij traditionele valuta’s daarentegen brengen banken klanten normaal gesproken de kosten in rekening die worden gegenereerd door het beheer van internationale betalingen. 

Bitcoin biedt de garantie van een succesvolle transactie bij betaling vanwege het feit dat beide partijen zich moeten registreren. Bovendien duurt het slechts een paar minuten om een directe betaling in Bitcoin te bevestigen. Omdat het netwerk dat Bitcoin beheert uniek en internationaal is, brengt het ontvangen van betalingen met deze cryptocurrency geen commissiekosten met zich mee. Maar als een persoon Bitcoin wil gebruiken om een nog snellere betaling te doen, moet hij een vergoeding betalen. 

Een ander voordeel van Bitcoin is dat de overdrachten anoniem worden uitgevoerd, waardoor de kans op diefstal van persoonlijke gegevens op het netwerk wordt verkleind. Desondanks is het mogelijk om transacties te verifiëren die plaatsvonden via het beveiligde netwerk van Bitcoin. Elke transactie krijgt in feite altijd een specifieke code toegewezen, zodat deze kan worden getraceerd. Deze specifieke functie van Bitcoin heeft het de meest gebruikte valuta voor betalingen op de zwarte markt gemaakt.

Wie controleert Bitcoin

We hebben in deze gids meerdere keren vermeld dat de werking van Bitcoin gedecentraliseerd is. Dit betekent dat het niet afhankelijk is van een centraal orgaan voor het toezicht op transacties en deposito’s, maar van een protocol en specifieke regels. In feite is het het ontwikkelingsteam dat op het GitHub-platform werkt dat de referentie-implementatie beheert, Bitcoin Core genaamd, en het onderliggende protocolcontrolemechanisme, niet een entiteit. 

In het netwerk genaamd Testnet dat parallel aan het Blockchain-netwerk werkt, worden protocolwijzigingstests uitgevoerd. Na de noodzakelijke proefperiode wordt de protocolwijziging gelanceerd die geleidelijk wordt ontvangen door de verschillende miners en verzonden naar alle knooppunten van de blockchain. Het is waar dat dit proces lang duurt, dus het lijkt erop dat het Bitcoin-netwerk niet vaak verandert. Als we echter naar de geschiedenis van Bitcoin kijken, zijn de wijzigingen die zijn voorgesteld in het protocol frequent en afkomstig van verschillende interne ontwikkelaars die deel uitmaken van het open netwerk van Bitcoin. Daarom is het Bitcoin-protocol, ondanks de lange beoordelingstijd voor elk van deze wijzigingen, dynamisch.

De nadelen van Bitcoin

Een van de grootste nadelen van Bitcoin wordt niet algemeen geaccepteerd als een vorm van betaling. Tot op heden zijn weinigen zelfs bereid om betalingen in Bitcoin te ontvangen voor goederen of diensten. Dit komt omdat Bitcoin-betalingen zeer recent zijn en niet op grote schaal worden gepubliceerd. Een andere negatieve factor die de circulatie van Bitcoin voorkomt, is de volatiliteit van de waarde ervan. 

Hoewel Bitcoin-gerelateerde services en applicaties zich bijvoorbeeld blijven ontwikkelen, zijn de tools schaars. In die zin hebben valuta’s kenmerken vastgesteld waardoor ze de voorkeur hebben boven cryptocurrencies. Bovendien heeft de toename van het aantal gebruikers dat Bitcoin gebruikt de afgelopen tijd de tijd verlengd waarin transacties worden verwerkt. In feite is de door het protocol opgelegde limiet van 1 MB van de blockchain niet langer voldoende om het grote aantal transacties te dekken. Deze maatregel is in 2010 ingesteld om aanvallen van hackers te beperken, daarom worden niet alle grotere blokken geaccepteerd. 

Deze groottebeperking voldoet tegenwoordig dus niet meer aan het aantal gebruikers. In tijden van veel transactieverkeer is het zelfs gebruikelijk om uren te wachten om een transactie te voltooien. In dit opzicht hebben de ontwikkelaars veel voorstellen gedaan om dit obstakel aan te pakken. Een daarvan is het Lightning Network, dat een tweede protocollaag in de blockchain vormt. De Lightning Network-applicatie vergemakkelijkt de snelheid van transacties, verwerkt op een ander kanaal via slimme contracten. Dit verlaagt op zijn beurt de betalingskosten, omdat er minder transacties op de blockchain hoeven te worden opgeslagen. Alleen de definitieve status van de transactie wordt naar de blockchain gestuurd.

Nadelen van het niet hebben van een bank 

Banken worden afgekeurd vanwege de hoge prijzen van hun diensten. Evenzo is het gebrek aan transparantie in sommige dubieuze transacties die klanten schaden een van de redenen waarom de bankinstelling zo wordt gehaat. 

De afwezigheid van een centrale waakhond voor het Bitcoin-systeem lijkt echter zijn geloofwaardigheid te verminderen, in tegenstelling tot banken. Sommigen twijfelen zelfs aan de veiligheid van transacties, die weinig transparantie lijken te hebben.

Bitcoinshaleren: wat is het?

Tijdens de ontwikkeling van de blockchain bepaalde Satoshi Nakamoto dat het maximale aantal Bitcoins niet hoger mag zijn dan 21.000.000. Het is echter bekend dat Bitcoins actief uit het netwerk worden gedolven, daarom zal het bedrag op de markt altijd de neiging hebben om te stijgen. 

Daarnaast heeft Nakamoto ook een functie geïmplementeerd die moet voorkomen dat Bitcoins te snel worden gedolven: halving. Dit is een halvering van de beloning voor het maken van een blok. Voor de eerste halvering ontvingen miners een beloning van 50 BTC per voltooid blok. Nu is deze beloning teruggebracht tot slechts 6,25 BTC. Evenzo stelt de blockchain-code van Bitcoin dat deze halvering slechts elke 210.000 blokken plaatsvindt.

Halvering vindt dus plaats nadat 210.000 blokken zijn gedolven. Dus, als we berekenen, wordt elke tien minuten een blok voltooid (elke dag worden 144 blokken voltooid), wat overeenkomt met een interval van bijna vier jaar tussen elke halvering. Tot nu toe hebben we slechts drie helften gezien. 

De eerste halvering of halvering vond plaats in 2012 en de beloning werd gehalveerd tot 25 BTC per blok. De tweede gebeurtenis vond plaats in 2016, daarom ontvangen miners nog steeds 12,5 BTC na succesvolle voltooiing van een blok. De derde halvering van Bitcoin vond plaats op 11 mei 2020 en de beloning voor miners werd gehalveerd van 12,5 BTC of 6,25 BTC.

Het halveren van de beloning dient een belangrijk doel. In feite was de bedoeling tijdens de ontwikkeling van Bitcoin niet alleen om een gedecentraliseerde digitale valuta te ontwikkelen die onafhankelijk was van overheden en instellingen, maar ook om een veiligere en stabielere cryptocurrency te creëren dan klassieke valuta’s. In feite bestaat ons huidige monetaire systeem uit talloze valuta’s die geen echte waarde hebben. Aan de andere kant bestond de gouden standaard die de waarde van de Amerikaanse dollar ten opzichte van goud garandeerde tot de jaren 70, vandaag bestaat deze niet meer. Als gevolg hiervan zijn de notewaarden volledig losgekoppeld van de werkelijke materiaalwaarde.

Is Bitcoin de moeite waard om te investeren? 

Momenteel vertegenwoordigt Bitcoin ook een investeringsmogelijkheid en niet alleen een vorm van betaling. Het is in feite een investering op basis van een zeer speculatief product waarin dubbelcijferige procentuele stijgingen en dalingen frequent zijn.

Daarom is het alleen de moeite waard om in Bitcoin te investeren als u overweegt uw risico te verlagen vanwege de volatiliteit. Een manier om dit te doen is door middel van korte investeringen, d.w.z. ook de prijs naar beneden te investeren om winst te maken. Wat? Alleen CFD’s gebruiken.

Hoe Bitcoin te kopen

We kunnen Bitcoins kopen via de verschillende beurzen en handelsplatforms voor cryptocurrencies. We raden u aan om Bitcoin te kopen via gereguleerde makelaars zoals  eToro, Plus500 en IQ Option.

De volgende tabel bevat een lijst met enkele van de beste CFD-makelaars om Bitcoin te kopen:

  • Broker:

    Minimale borg: €200

    Licentie: Cysec

    • <path style="fill:#6AC259;" d=”M213.333,0C95.518,0,0,95.514,0,213.333s95.518,213.333,213.333,213.333 c117.828,0,213.333-95.514,213.333-213.333S331.157,0,213.333,0z M174.199,322.918l-93.935-93.931l31.309-31.309l62.626,62.622 l140.894-140.898l31.309,31.309L174.199,322.918z”>
      Kopieer het beste

    • <path style="fill:#6AC259;" d=”M213.333,0C95.518,0,0,95.514,0,213.333s95.518,213.333,213.333,213.333 c117.828,0,213.333-95.514,213.333-213.333S331.157,0,213.333,0z M174.199,322.918l-93.935-93.931l31.309-31.309l62.626,62.622 l140.894-140.898l31.309,31.309L174.199,322.918z”>
      De beste opties cryptocurrencies

    * Algemene voorwaarden zijn van toepassing ** 75% van de retail CFD-accounts verliest geld.

  • Broker: Capital.com

    Minimale borg: 20€

    Licentie: Cysec

    • <path style="fill:#6AC259;" d=”M213.333,0C95.518,0,0,95.514,0,213.333s95.518,213.333,213.333,213.333 c117.828,0,213.333-95.514,213.333-213.333S331.157,0,213.333,0z M174.199,322.918l-93.935-93.931l31.309-31.309l62.626,62.622 l140.894-140.898l31.309,31.309L174.199,322.918z”>
      Voorstel met spreiding van 0%

    • <path style="fill:#6AC259;" d=”M213.333,0C95.518,0,0,95.514,0,213.333s95.518,213.333,213.333,213.333 c117.828,0,213.333-95.514,213.333-213.333S331.157,0,213.333,0z M174.199,322.918l-93.935-93.931l31.309-31.309l62.626,62.622 l140.894-140.898l31.309,31.309L174.199,322.918z”>
      Gratis training

    * Algemene voorwaarden zijn van toepassing ** 71,2% van de kleine beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD’s van deze provider. Schrijf een bericht

  • Broker: IQOption

    Minimale storting: €10

    Licentie: Cysec 247/14

    • <path style="fill:#6AC259;" d=”M213.333,0C95.518,0,0,95.514,0,213.333s95.518,213.333,213.333,213.333 c117.828,0,213.333-95.514,213.333-213.333S331.157,0,213.333,0z M174.199,322.918l-93.935-93.931l31.309-31.309l62.626,62.622 l140.894-140.898l31.309,31.309L174.199,322.918z”>
      Lage minimale storting

    • <path style="fill:#6AC259;" d=”M213.333,0C95.518,0,0,95.514,0,213.333s95.518,213.333,213.333,213.333 c117.828,0,213.333-95.514,213.333-213.333S331.157,0,213.333,0z M174.199,322.918l-93.935-93.931l31.309-31.309l62.626,62.622 l140.894-140.898l31.309,31.309L174.199,322.918z”>
      Aanbevolen voor beginners

    * Algemene voorwaarden zijn van toepassing ** Uw kapitaal loopt risico (CFD-service)

  • Broker: Plus500

    Minimale storting: €100

    Licentie: Cysec

    • <path style="fill:#6AC259;" d=”M213.333,0C95.518,0,0,95.514,0,213.333s95.518,213.333,213.333,213.333 c117.828,0,213.333-95.514,213.333-213.333S331.157,0,213.333,0z M174.199,322.918l-93.935-93.931l31.309-31.309l62.626,62.622 l140.894-140.898l31.309,31.309L174.199,322.918z”>
      Een van de beste makelaars

    • <path style="fill:#6AC259;" d=”M213.333,0C95.518,0,0,95.514,0,213.333s95.518,213.333,213.333,213.333 c117.828,0,213.333-95.514,213.333-213.333S331.157,0,213.333,0z M174.199,322.918l-93.935-93.931l31.309-31.309l62.626,62.622 l140.894-140.898l31.309,31.309L174.199,322.918z”>
      Cryptocurrencies CFD’s

    * Algemene voorwaarden zijn van toepassing ** Uw kapitaal loopt risico (CFD-service)

  • Broker: XM

    Minimale storting: €5

    Licentie: Cysec 120/10

    • <path style="fill:#6AC259;" d=”M213.333,0C95.518,0,0,95.514,0,213.333s95.518,213.333,213.333,213.333 c117.828,0,213.333-95.514,213.333-213.333S331.157,0,213.333,0z M174.199,322.918l-93.935-93.931l31.309-31.309l62.626,62.622 l140.894-140.898l31.309,31.309L174.199,322.918z”>
      $30 Gratis Handelsbonus

    • <path style="fill:#6AC259;" d=”M213.333,0C95.518,0,0,95.514,0,213.333s95.518,213.333,213.333,213.333 c117.828,0,213.333-95.514,213.333-213.333S331.157,0,213.333,0z M174.199,322.918l-93.935-93.931l31.309-31.309l62.626,62.622 l140.894-140.898l31.309,31.309L174.199,322.918z”>
      Snelle uitvoering en lage spreads

    * Algemene voorwaarden zijn van toepassing ** Uw kapitaal loopt risico (CFD-service)

Bitcoin Koersen

In februari 2020 deed Edstrom een voorspelling van Bitcoin dat het tegen 2030 een marktkapitalisatie van $ 8 biljoen zou bereiken. Natuurlijk is dit de maximale omvang van de goudmarkt, ook al zei hij dat niet. Dit zou de prijs van een enkele munt echter op ongeveer $ 400.000 brengen.

Vanuit de volgende grafiek kunt u de prijstrend van Bitcoin in realtime volgen:

FAQ

Wat zijn Altcoins?

Altcoins zijn allemaal andere cryptocurrencies dan Bitcoin. Tot de bekendste behoren Litecoin, IOTA, Ripple en Ethereum.

Wat is Blockchain?

De blockchain of blockchain is een database die, zoals de naam al aangeeft, bestaat uit gekoppelde blokken (keten). Elk blok verifieert en valideert alle andere, waardoor de veiligheid van de transactie wordt gewaarborgd. Eenmaal gegenereerd, kunnen blokken niet worden gewijzigd en met dit proces kunt u ze volgen. 

Wat zijn de voor- en nadelen van Bitcoin?

Sommige voordelen zijn gedecentraliseerd beheer dat de kosten beperkt, bescherming tegen manipulatie door hackers en privacybescherming waardoor transacties anoniem kunnen blijven. De nadelen kunnen het ontbreken van brede verspreiding als een geaccepteerde vorm van betaling zijn, evenals de tijd die transacties kunnen duren (soms tot enkele uren), vanwege het hoge verkeer van gebruikers op het netwerk. 

Is Bitcoin de moeite waard om te investeren?

Het hangt ervan af. Om Bitcoin de moeite waard te maken om te investeren, moet u vooral profiteren van de hoge volatiliteit door te speculeren op de waarde ervan. Een zekere manier om dit te doen (maar niet zonder risico) is om zowel naar boven als naar beneden te handelen met behulp van CFD’s via makelaars zoals eToro, IQ Option en Plus500.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Investimenti 26

Toegankelijkheid van de auto: hoeveel te besteden aan een auto op basis van salaris [Calculator]

Investimenti 27

Handelen met 24option: platform en hoe te handelen