in

Wat zijn de beste programmeertalen voor Crypto?

#1. Roest

Hoewel een beetje een lentekip in de programmeerwereld, is Rust uitgegroeid tot een van de topkandidaten voor programmeerprofessionals wereldwijd. Programmeer Q&A-site Stack Overflow vermeldde de taal als de meest populaire programmeertaal, gebaseerd op feedback van programmeurs gedurende zes opeenvolgende jaren.

En dat enthousiasme lijkt de crypto-ruimte te hebben doorkruist.

Momenteel implementeren verschillende blockchain-projecten Rust als programmeertaal. Dit omvat:

 • Ethereum’s rivaal Solana
 • ZCash en Grin Privacy Netwerken
 • Elrond Schaalbaarheid Platform
 • Polkadot Interoperabiliteitsplatform

Andere projecten, hoewel niet noodzakelijkerwijs op Rust draaien, stellen ontwikkelaars in staat om het te gebruiken. Voorbeelden zijn Ethereum, Cardano, Ankr, Qtum en Nervos.

Dus wat is het probleem met de plotselinge populariteit van Rust? Misschien kunnen we een aanwijzing krijgen van Solana’s oprichters Anatoly Yakovenko en Raj Gokal, die in een YouTube-chat met UpOnly hun redenering achter Solana’s keuze voor andere talen uitlegden.

De reacties van het duo kwamen neer op het feit dat Rust moeilijker te leren was dan andere talen zoals Solidity.

Jakovenko zei dat ‘iedereen van Rust houdt’. Hij vervolgde: “Het moeilijke deel met EVM is, ga je slimme mensen fulltime laten denken als ‘hoe ga ik op schaal bouwen’ of laat je iemand iets van Solidity kopiëren en er een token op slaan?”

De implicatie hier is niet anders, bijvoorbeeld van Solidity, Rust is geavanceerder en trekt eerder professionele programmeurs op hoog niveau aan.

Naast dat het moeilijk te leren is, is een ander sterk punt van Rust snelheid. Het ondersteunt hoge prestaties en nabs bugs voordat ze het systeem vertragen. Hierdoor leent Rust zich als ideale programmeertaal voor cryptografie.

#2. JavaScript

JavaScript is een van de meest populaire programmeertalen ooit. 98% van de websites distribueert taal in een of andere vorm, volgens W3Techs. Het is zo alomtegenwoordig en met zo’n lage toetredingsdrempel dat softwareontwikkelaar en oprichter van Stack Overflow opmerkte: “Elke applicatie die in JavaScript kan worden geschreven, zal uiteindelijk in JavaScript worden geschreven.”

JavaScript maakt al steeds meer ingang in blockchain en cryptografie.

Ethereum ondersteunt het schrijven in de taal en heeft een team dat zich toelegt op het eenvoudig maken van dit proces. De Lisk Decentralized Platform SDK is een softwareontwikkelingskit die programmeurs helpt bij het bouwen van JavaScript-toepassingen.

JavaScript beschikt over een platformonafhankelijk framework genaamd NodeJS waarmee u cryptografische toepassingen kunt maken, inclusief uw eigen munt. Een vluchtige blik op het web onthult talloze handleidingen voor het maken van een cryptocurrency met behulp van NodeJS en succesvolle proefgebruikersaccounts.

In tegenstelling tot Solidity, waar je de nieuwe taal onder de knie moet krijgen, kennen de meeste ontwikkelaars JavaScript al. Zie het als het toegangspunt voordat u uw weg vindt naar cryptografische codering.

JavaScript is de enige programmeertaal die in bijna alle websystemen is ingebouwd. Dit betekent dat je meteen kunt beginnen met experimenteren met crypto-applicaties.

#3. Degelijkheid

In tegenstelling tot Rust en JavaScript is Solidity een programmeertaal specifiek voor cryptografie. Robuustheid is bijna synoniem met slimme contracten, die voor het eerst zijn geïmplementeerd om slimme contracten op de Ethereum-blockchain te schrijven. Het idee voor Solidity werd uitgebroed door voormalig Ethereum mede-oprichter Gavin Wood en werd ontwikkeld door andere vroege Ethereum-bijdragers, waaronder Christian Reitwiessner.

Het Bitcoin-netwerk is een uitstekend kanaal voor het verzenden van geld, maar het is niet zo programmeerbaar. Ethereum van zijn kant is programmeerbaar omdat het ontwikkelaars in staat stelt applicaties te maken en te starten. U kunt uw slimme contracten ook distribueren en opslaan op het netwerk zonder toestemming van iemand anders. Ethereum heeft de Ethereum virtuele machine met Ethereum bytecode, een runtime-omgeving die Solidity interpreteert.

Verschillende cryptoprojecten gebruiken Solidity voor slimme contracten, waaronder:

 • Ethereum
 • Ethereum Klassiek
 • Polkadot
 • Avalanche Smart Contract Platform
 • Binance Chain (Binance Coin (BNB), Binance USD stablecoin (BUSD) en gedecentraliseerde Pancake Swap exchange
 • Tendermint blockchain protocol
 • “Ethereum concurrent” Tron
 • DeFi-projecten, waaronder UniswapCompound
 • ZhCash dApp-platform

Dit betekent dat Solidity een taal is waarmee iedereen die in cryptografie probeert te werken, zich vertrouwd moet maken. Solidity leent syntaxis van andere talen zoals JavaScript en C++. Dit betekent dat als je er goed in thuis bent, je goed op weg bent om Solidity sneller te leren dan wanneer je geen codeerervaring had.

Soliditeit is
de meest gebruikte scripttaal in slimme contracten en slimme contracten zijn een belangrijk onderdeel van cryptografie, dus het leren van soliditeit is een integraal onderdeel van uw vaardigheden als u in cryptografie wilt werken.

Programmeurs zullen altijd in trek zijn

Ondanks deze uitdagende tijden voor cryptocurrencies, tonen mensen interesse in banen en bedrijven bevinden zich in een wervingsgekte, met ontwikkelingsbanen in het bijzonder vraag.

Als u als ontwikkelaar een gooi wilt doen naar de arbeidsmarkt, zal het verzamelen van Rust, JavaScript en Solidity u vooruit helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels alphatradezone 5831339

Cosmos Prijsverwachting 2022-2025-2030

pexels bram van oosterhout 6478886

Zal Ethereum vorken bij fusie?