in

Bezitsbelasting, moet drie jaar worden bewaard

Nieuwe regelgeving op de voorkant van de oude wegenbelasting, die tegenwoordig bezitsbelasting wordt genoemd. Het staat namelijk vast dat het stempel dat de betaling van de belasting certificeert, gedurende drie jaar na die van betaling moet worden bewaard, zelfs als het voertuig, of het nu een auto of een motorfiets is, is verkocht.
Met deze nieuwe bepaling zijn de tijden dus geconformeerd, aangezien het zelfs voor de andere betalingen, die met betrekking tot gas-, elektriciteits- en waterrekeningen, tot nu toe bijna verplicht was om de ontvangsten te bewaren voor een periode die kon variëren van 5 tot 10 jaar.
Nog een verduidelijking. Als de operatie door de bank is uitgevoerd, is het ook verplicht om de bankafschriften te bewaren, zodat de betaling onbetwistbaar wordt.

Vijf jaar is de tijd voor ontvangsten voor verkeersboetes en ozb, voor de kosten van het renoveren van huizen die recht hebben gehad op belastingvrijstellingen en voor het ontvangen van individuele hypotheektermijnen.
Wat betreft de belastingen die worden betaald voor stedelijk afval en de Rai-vergoeding, zal de termijn van “behoud” tien jaar zijn.
Dus, beste consumenten, houd vanaf nu een mooie lade vrij om al je bonnetjes in op te bergen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

ECB:hersteltijd nog niet

Medische kosten: welke kunnen worden afgetrokken?