in

Bitcoin geldautomaten: wat ze zijn en hoe ze werken

Bitcoin-geldautomaten, of BTM’s, zijn met internet verbonden kiosken waar u cryptocurrency kunt kopen of verkopen zonder uitgebreide ervaring te hebben. Je kunt die kiosken vinden in winkelcentra, benzinestations en zelfs in je kantoor.

Hoewel er veel verschillende soorten geldautomaten zijn, hebt u in de meeste gevallen een Bitcoin-portemonnee nodig die vooraf op uw telefoon is geïnstalleerd om ze te gebruiken.

Houd er rekening mee dat BTM’s niet hetzelfde zijn als de traditionele geldautomaten die u zo gewend bent. Wees bereid om uw ID tevoorschijn te halen als u een enorme hoeveelheid geld overmaakt. Als het bedrag echter klein genoeg is, is uw anonimiteit gegarandeerd.

Hoe werken Bitcoin geldautomaten?

De functionaliteit van verschillende Bitcoin geldautomaten of beter gezegd BTM (Bitcoin Teller Machines) is praktisch hetzelfde. Net als gewone geldautomaten hebben ze een aanraakscherm, een bord om een QR-code te scannen (oeps, niet helemaal gewoon), een uitvoerapparaat om bonnen af te drukken en een geldautomaat om facturen in te voeren en te ontvangen.

Dus, is er de beste Bitcoin ATM? Er zijn veel BTM-producenten, zoals GenesisCoin (3420 posities), General Bytes (2882 posities), BitAccess (920 posities) etc. Google gewoon de provider die het dichtst bij u in de buurt is.

Maar laten we zeggen dat je er een hebt gevonden. Hoe kun je Bitcoin kopen?

 1. Tik op het scherm en je hebt de kans om te kopen
 2. Druk op de knop Kopen
 3. Kies hoeveel u wilt kopen
 4. Druk op de laagste optie als u de KYC-procedure niet wilt doorlopen
 5. Voer het bestemmingsadres in, wat in feite betekent dat je je telefoon naar een QR-codescanner brengt – ja, je hebt gelijk, je moet van tevoren een Bitcoin-portemonnee op je telefoon hebben geïnstalleerd en deze app moet een ingebouwde QR-codescanner hebben
 6. Nu kunt u met de geldautomaat een bepaald bedrag invoeren
 7. Stop je geld in een verlichte automaat
 8. Laat de machine de som op het scherm weergeven
 9. Eindig door op de knop “Bitcoin kopen” te tikken
 10. Ontvangstbewijs afdrukken
 11. Haal je telefoon tevoorschijn en kijk of het saldo in je Bitcoin-portemonnee is opgewaardeerd

Het voordeel van het kopen van Bitcoin via een geldautomaat is dat je anoniem bleef en je niet hoefde aan te melden bij een crypto-uitwisseling – een geweldige optie voor minder technisch onderlegde mensen!

Kan ik mijn Bitcoins verkopen bij een geldautomaat?

De meeste geldautomaten bieden u alleen
een aankoopoptie, maar 30% van alle geldautomaten die er zijn, bieden tweerichtingsfuncties waarmee u Bitcoin kunt kopen en verkopen. Dus ja, soms kun je je Bitcoins verkopen bij een geldautomaat en zal de machine contant geld voor je ophalen.

De procedure is bijna hetzelfde als het kopen van Bitcoin, behalve dat u een papieren ticket moet genereren om Bitcoin vanuit uw app rechtstreeks naar de geldautomaat te sturen en dit ticket vervolgens bij de geldautomaat in te wisselen.

Zijn Bitcoin-geldautomaten veilig?

Niet alle geldautomaten zijn veilig in gebruik, maar sommige machines zijn zeer goed onderhouden, altijd goed gefinancierd en bevinden zich op veilige plaatsen, zoals winkelcentra. Maar aan de andere kant zijn er slecht onderhouden machines die vaak zonder Bitcoin of contant geld zijn.

De veiligheid van een kassier kan afhangen van uw locatie. Canada was bijvoorbeeld het eerste land dat een Bitcoin-geldautomaat organiseerde. Canada reguleert cryptocurrencies en heeft 861 machines. In Rusland daarentegen zijn er slechts 53 machines en de wet verbiedt het gebruik van cryptocurrencies als betaalmiddel, zodat ze je eenvoudig kunnen arresteren voor het gebruik van een Bitcoin-geldautomaat, en dit is niet veilig.

De beste manier om te weten of een Bitcoin ATM veilig is, is door de opmerkingen van andere gebruikers op internet te lezen en vooraf alles te weten te komen over de ATM-provider. Hoeveel machines heeft het bedrijf achter de geldautomaat? Is hun website betrouwbaar? Wat is hun fysieke adres? U kunt ze ook e-mailen om te zien hoe snel hun technische team reageert. Dit zijn allemaal goede lakmoesproeven om te bepalen of de geldautomaat die u overweegt te gebruiken veilig is of niet.

Hebben Bitcoin-geldautomaten hoge kosten?

ja. Over het algemeen hebben Bitcoin-geldautomaten veel hogere kosten dan cryptocurrency-uitwisselingen of P2P-uitwisselingen omdat de ATM-provider moet betalen voor de fysieke ruimte. Het is over het algemeen geen goed idee om enorme hoeveelheden cryptocurrency te kopen bij Bitcoin-geldautomaten, maar ze kunnen een goede oplossing zijn voor mensen die snel crypto moeten krijgen (of geen toegang hebben tot een computer).

Heb ik een ID nodig om een Bitcoin ATM te gebruiken?

Het hangt af van een machine en de hoeveelheid Bitcoin die je gaat kopen of verkopen. In feite is het een goede zaak als de auto uw rijbewijs of ID vereist om door te gaan, omdat dit betekent dat de ATM-provider voldoet aan de lokale voorschriften. Het is zeer waarschijnlijk dat als er iets misgaat met uw transactie, u uw geld kunt claimen in overeenstemming met de wet.

Zijn Bitcoin-geldautomaten duur in gebruik?

Bitcoin-geldautomaten verkopen tegen een opslag van 5-10% vanwege extra betalingen zoals wettelijke vereisten, huur, machineonderhoud, etc. Maar het duurste stukje van deze puzzel is uw privacy.

Zijn online crypto-uitwisselingen beter dan ARM Bitcoin?

Het antwoord op deze vraag hangt af van wie je bent en de hoeveelheid geld die je gaat overmaken. Wat is je doel? Als u slechts één keer een aanzienlijk bedrag naar het buitenland wilt overmaken, moet u nog steeds KYC ondergaan, dus een crypto-uitwisseling met zijn veel lagere kosten zou dat kunnen doen. Want daar zul je jezelf ook moeten verifiëren.

Als u een handelaar wilt worden, heeft u ook een account met een transactie nodig. Sommige beurzen stellen u echter nog steeds in staat om uw anonimiteit te behouden, en geldautomaten zijn een goede manier om geen debet- en creditcards aan te raken wanneer bitcoin voor de eerste keer naar een handelsplatform wordt overgemaakt.

Welke cryptocurrencies zijn beschikbaar bij Bitcoin-geldautomaten?

Bij verschillende aanbieders zijn verschillende munten beschikbaar, maar meestal zijn dit Bitcoin, Ether, DASH, Bitcoin Cash, Monero, Zcash, Dogecoin, Tether en Ripple.

Waar vind ik een Bitcoin ATM?

Om de dichtstbijzijnde geldautomaat te vinden, kunt u verschillende websites gebruiken, zoals Coin ATM Radar, Buy Bitcoin Worldwide of enkele lokale platforms waarnaar u misschien in uw moedertaal wilt zoeken.

Kan een Bitcoin ATM worden gehackt?

Natuurlijk kan het worden gehackt. In 2018 plaatste een hacker een advertentie die beweerde malware te verkopen om Bitcoin-geldautomaten te hacken. Volgens de aankondiging koppelt de malware de machine los van het netwerk, sluit alarmsystemen af en verdeelt veel van het geld over verschillende adressen. Er is nog steeds geen spoor van deze malware in gebruik.

Conclusie

Bitcoin-geldautomaten helpen de unbanked en degenen die anoniem willen blijven om toegang te krijgen tot de financiële markten van een nieuwe generatie. Minder technisch onderlegde mensen kunnen Bitcoin vrij gemakkelijk kopen en verkopen bij geldautomaten als ze van tevoren de dichtstbijzijnde machines onderzoeken. Sommige van deze ATM-services zijn vrij duur en misschien wilt u zich eerder registreren bij een beurs om regelmatig te handelen en te voldoen aan de voorschriften van uw land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels leeloo thefirst 8919541

Kunnen Bitcoins worden hersteld?

pexels rodnae productions 8370747

Stablecoin: de complete gids