in

Bitcoin: hoeveel te bezitten zonder te overdrijven?

Of je nu voor het eerst bitcoin koopt of in het verleden bitcoin hebt gekocht, je hebt je waarschijnlijk afgevraagd hoeveel bitcoins je zou moeten bezitten (of op een dag zou willen bezitten). Het antwoord op deze vraag hangt sterk af van uw persoonlijke financiële situatie, uw doel voor het bezitten van bitcoin en uw risicotolerantie.

Dit artikel zal u door de belangrijkste dingen leiden die u moet overwegen bij het beslissen hoeveel bitcoin u moet bezitten.

Valuta versus investering

Bij het beslissen hoeveel bitcoin je moet bezitten, helpt het om een duidelijk idee te hebben van wat je ermee wilt doen. Bitcoin kan worden gekocht voor gebruik als een alledaagse valuta, of het kan worden gekocht en gehouden als een investering of als onderdeel van uw spaarstrategie.

Als u bitcoins koopt om als valuta te gebruiken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de beperkingen van bitcoin in dit opzicht. Ten eerste is de waarde van bitcoin zeer volatiel, wat betekent dat als u op een dag bitcoin koopt, deze de waarde op korte termijn dramatisch kan verhogen of verlagen. U kunt bijvoorbeeld de ene dag een bepaalde hoeveelheid bitcoin kopen met de bedoeling om de volgende dag een specifiek item te kopen, om er vervolgens achter te komen dat u niet langer genoeg bitcoins hebt om dat item te kopen omdat de waarde van bitcoin is afgenomen.

Ten tweede accepteert slechts een handvol verkopers bitcoin als betalingsoptie, dus voordat u bitcoin koopt met de bedoeling om het als valuta te gebruiken, moet u dubbel controleren of de verkopers van wie u koopt bitcoin accepteren. Zie ons artikel over waar je bitcoin kunt uitgeven voor meer details.

Vanwege de hoge volatiliteit en de huidige beperkingen als dagelijkse valuta, wordt het vaak aanbevolen om bitcoin te kopen als onderdeel van een langetermijninvesterings- of spaarplan.

Er zijn veel strategieën voor het kopen van bitcoin als investering, die worden behandeld in ons artikel “Wat is de beste basisstrategie voor het investeren in bitcoin”.

Het aantal bitcoins dat u moet bezitten, varieert afhankelijk van hoe u van plan bent het te gebruiken. Als u bitcoin gebruikt als uw valuta voor dagelijkse transacties, is de kans groot dat u indien nodig veilig kleine hoeveelheden bitcoin kunt kopen. Maar u kunt in plaats daarvan overwegen bitcoin te kopen als een langetermijninvestering of voor langetermijnsparen. Naarmate u bitcoin voor een langere periode vasthoudt, wordt de kans verkleind dat de waarde ervan afneemt als gevolg van marktschommelingen. Als u ervoor kiest om de beleggingsroute te volgen, denk dan goed na over welk percentage van uw spaargeld moet worden toegewezen aan bitcoin.

Diversificatie van de portefeuille

Het kan verleidelijk zijn om een aanzienlijk deel van uw spaargeld in bitcoin te investeren als u op zoek bent naar een geweldig rendement of als u een groot voorstander bent van het doel van bitcoin. Maar houd er rekening mee dat bitcoin wordt beschouwd als een risicovol activum. Het risicovolle karakter van bitcoin komt voort uit de aanzienlijke prijsvolatiliteit, evenals de mogelijkheid van financiële verliezen door oplichting (zie “Hoe crypto-zwendel te voorkomen”), fraude of verlies van hardware wallets of seed phrases. Om deze reden, als u bitcoin als investering koopt, raden we u aan ervoor te zorgen dat u uw portefeuille diversifieert door ook opties met een laag risico (d.w.z. niet-cryptocurrency-investeringen) op te nemen. Dit zal u helpen het risico te verminderen dat gepaard gaat met beleggen in bitcoin, terwijl u de mogelijkheid van een hoge beloning behoudt.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels leeloo thefirst 8919543

Bitcoin-commissies: stapsgewijze handleiding

pexels karolina grabowska 5980745

Moet ik een hele Bitcoin kopen?