in

Cryptocurrency op de goedkoopste manier converteren

In de wereld van cryptocurrencies ben je misschien geen liefhebber van alternatieve munten. Maar altcoins zijn onvermijdelijk op een bepaald moment in uw crypto-reis, omdat u mogelijk altcoins nodig hebt, zoals Ethereum, MATIC, BNB, enz., Om NFT te kopen of voor hedging.

U wilt bijvoorbeeld uw cryptocurrencies van de ene naar de andere converteren als u Bitcoin of Ethereum bezit en een Polygon NFT wilt kopen. In deze gevallen kun je eenvoudig je Bitcoin of Ethereum omzetten naar MATIC.

Maar waar converteert u uw cryptocurrency? Wat is de goedkoopste manier om cryptocurrencies om te zetten?

In dit artikel heb ik 4+ exchanges, 2+ crypto exchange platforms en een gedecentraliseerd community-based Defi platform verkend om de goedkoopste manier te bieden om cryptocurrency van de ene naar de andere te converteren.

Het duurde een paar dagen om de beste en goedkoopste manier te vinden om crypto-tokens van de ene naar de andere te converteren. Maar je weet het over een paar minuten.

Waarom moet ik mijn cryptocurrency omzetten naar een andere in plaats van te kopen?

Om volatiliteit te vermijden: de cryptocurrency-markt staat bekend om zijn drastische bewegingen. Je moet slapen, maar de cryptocurrency-markt heeft dat niet nodig.

Daarom is het zeer gevoelig voor de huidige trends en beslissingen van toezichthouders.

Soms geeft de markt u geen tijd om te reageren op uw portefeuille. Daarom, als u een eerdere beweging vermoedt, kunt u uw cryptocurrencies van de ene naar de andere converteren om de verliezen te voorkomen die worden geleden door volatiliteit.

U kunt bijvoorbeeld volatiliteit vermijden door uw cryptocurrency om te zetten in stablecoins, zoals Tether (USDT), USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD), Pax Dollar (USDP), enz.

Stablecoins zijn digitale valuta’s waarvan de waarde is gekoppeld aan een stabiel actief, zoals fiat-valuta of een grondstof zoals goud.

Je hebt geen fiat-valuta nodig: je hoeft geen fiat-valuta te storten om een cryptocurrency te kopen als je kiest voor de crypto-conversieoptie.

Market cross-screen: u kunt direct kopen in de conversie crypto-optie omdat het de tijd elimineert die nodig is om geld op uw handelsaccount te storten. Daarom kunt u de cryptocurrency inpakken voor uw geanalyseerde prijsklasse.

Waar je cryptocurrency niet van de ene naar de andere kunt converteren?

Sommige mensen hebben verkeerd begrepen dat ze hun cryptocurrencies kunnen converteren naar Bridges, Decentralized Exchanges (DEX) en DEX Aggregators. Ma kan dat niet.

 • Ponti: stelt gebruikers in staat om cryptocurrencies van de ene blockchain naar de andere te sturen. Dat wil zeggen, als je Ethereum hebt en het als MATIC wilt uitgeven, betekent dit dat de brug je oplossing is.
 • DEX: DEX’s zoals Uniswap of PancakeSwap zijn bedoeld om dezelfde standaard tokens, zoals ETH, in te wisselen voor andere ERC20 tokens, zoals DAI, USDC, etc.
 • DEX: de DEX aggregator zoals 1inch biedt de beste prijs door alle DEX’s te analyseren. Het staat ook tokenuitwisselingen van dezelfde standaard toe, niet swaps van de ene cryptocurrency met de andere.

Passages om cryptocurrency van de ene naar de andere te converteren

1. Gebruik van centrale bedieningspanelen (CEX)

Gecentraliseerde beurzen (CEX), zoals Binance, Binance.US, Coinbase, KuCoin, Kraken, etc. hebben de functie van het omzetten van cryptocurrencies.

Sommige beurzen, zoals Binance, Coinbase en Kraken hebben hiervoor een vereenvoudigde gebruikersinterface, terwijl andere een “spot trading” -sectie hebben.

In “spot trading” moet u handelsparen selecteren om voor de markt te handelen of orders te beperken.

Als omvat spothandel meestal twee transacties. Om ETH naar MATIC te converteren, moet u bijvoorbeeld twee dingen doen. De eerste handel betreft ETH/USDT, ETH/USDC, etc. De tweede transactie betreft USDT/MATIC, USDC/MATIC, etc.

Binance

Om cryptocurrency naar Binance te converteren, moet u naar het gedeelte “Binance Convert” gaan.

Lees dit te doen, beweeg de muisaanwijzer over “Trade” en klik op “Binance Convert“.

Tik in de mobiele binance applicatie op het pictogram “interchange“. Then, tap “Convert“.

Wanneer u zich in het gedeelte Binance Convert bevindt, selecteert u het token en klikt u op “Bevestigen”. Als u dat wenst, kunt u overschakelen naar de volgorde “Limite” vanuit de order “Market“.

Opmerking: inwoners van de VS kunnen Binance.US, Coinbase of Kraken gebruiken.

Pro van het converteren van cryptografische tokens op Binance

 • Binoance Convert-functie brengt geen kosten met zich mee.
 • Een enkele handel is voldoende om de gewenste cryptocurrency te krijgen.
 • Het conversieproces is een snelle en onmiddellijke creditering van het crypto-token.

Coinbase

Like Binance heeft Coinbase een cryptoconversiesectie waar gebruikers hun cryptocurrencies in anderen kunnen omzetten.

Log in op uw Coinbase-account en klik op “Kopen en verkopen” en ga vervolgens naar het tabblad “Converteren“.

Selecteer daarom de crypto-tokens die u wilt verhandelen en klik op de knop “Preview Conversion“.

Op de coinbase mobiele applicatie moet je tikken op “Convert“. Vorens kies je de cryptocurrencies waarmee je verder wilt gaan.

Pro van het converteren van cryptografische tokens in Coinbase

 • Geen conversiekosten.
 • Toegankelijk voor inwoners van de Verenigde Staten.
 • In tegenstelling tot spot trades biedt de conversie van Coinbase een enkele exchange om de gewenste cryptocurrency te krijgen.
 • Het hele proces is een snelle en directe credit.

Kraken

Om de crypto om te zetten in een andere cryptocurrency in Kraken, moet je de Kraken mobiele applicatie openen.

Tik daarom op het pictogram “interchange” en selecteer de tokens die u wilt uitwisselen.

Bevestig ten slotte de conversie.

U kunt ook het Kraken-web gebruiken om cryptocurrencies om te zetten.

Pro van het converteren van cryptografische tokens naar Kraken

 • Kraken rekent 0,1% voor cryptoconversie.
 • Toegankelijk voor inwoners van de Verenigde Staten (behalve inwoners van Washington en New York).
 • Om de cryptocurrency te krijgen die je wilt in Kraken, hoef je alleen maar een uitwisseling te maken.

In aanvulling op deze CEX kunt u ook KuCoin gebruiken. Ma KuCoin heeft geen vereenvoudigde conversiesectie zoals Binance, Coinbase en Kraken. U moet een handelsspot maken door op de optie “Trade” te klikken.

KuCoin rekent 0,1% voor elke spothandel. Om 20% korting op de commissie te ontvangen, moet u de commissie betalen met een KCS-token. Het beste aan KuCoin is dat je geen KYC nodig hebt om cryptoconversies uit te voeren.

2. Crypto uitwisselingsplatforms

Cryptography-uitwisselingsplatforms zijn niet-custodial aggregators waarmee gebruikers direct cryptocurrency tegen de beste prijs kunnen verhandelen. Het stelt gebruikers ook in staat om cryptocurrency met fiat-valuta te kopen.

Deze platforms bieden de beste prijzen die werken met een verscheidenheid aan crypto-handelsplatforms.

Waarom moet ik crypto-uitwisselingsplatforms op CEX gebruiken?

 • Non custodial: deze platformen slaan uw cryptocurrencies niet op. In plaats daarvan hebben ze toegang tot codering vanuit uw portemonnee.
 • Beste prijs: deze platformen zijn aggregators van crypto exchanges. Daarom kunnen ze de best mogelijke prijs krijgen.
 • Enquilable user interface.
 • Opnamekosten verwijderen: Als u uw cryptocurrencies omzet in CEX, moet u opnamekosten betalen op het moment van opname.

Changelly

Changelly is een van de meest populaire crypto-uitwisselingsplatforms op de markt. Het is operationeel sinds 2015. Bijdragen van 0,25% samen met de netwerkvergoeding. Deze kosten zijn inbegrepen in de omrekeningskoers.

Het netwerktarief ligt rond de ~$0,50-$5 afhankelijk van blockchain verkeer.

Changelly is zeer eenvoudig te gebruiken. Stel de uitwisselingsparen gewoon in, voer het adres van de ontvanger in, doe een storting en wacht tot de transactie is voltooid.

Na het verbinden van de wallet, selecteert u de crypto tokens die u wilt ruilen/converteren en klikt u op “Exchange Now“. U kunt ook cryptocurrencies kopen via fiat-valuta bij Changelly.

ChangeNOW

ChangeNOW is ook een verzamelplatform van crypto-uitwisselingen die op de markt beschikbaar zijn. Hoe te veranderen, selecteer de uitwisselingsparen, plak het wallet-adres, doe een storting en wacht tot de uitwisseling is voltooid.

ChangeNow omvat netwerkkosten en wisselkoerskosten in de conversiekoers.

3. Zapper.fi

Zapper.fi is het eerste community-owned digital asset management platform voor DeFi. Het stelt gebruikers ook in staat om cryptocurrencies van de ene naar de andere te verhandelen.

Om Zapper.fi te gebruiken, sluit u gewoon uw gedecentraliseerde crypto-portemonnee aan en gaat u naar het gedeelte “Swap“.

Selecteer daarom de tokens om te verhandelen en klik op “Trade” zodra u de beste prijs krijgt.

Het platform brengt alleen de netwerkkosten in rekening voor cryptografische conversie, die uitsluitend is gebaseerd op blockchain-congestie. Meestal kan het netwerktarief rond de ~$1-$5 liggen.

Conclusion

Er is geen adequate kennis te vinden op het internet over het omzetten van de ene vorm van encryptie in een andere. Daarom heb ik mijn persoonlijke ervaring met het converteren van cryptocurrencies op verschillende platforms beschreven, samen met de kosten.

Om samen te vatten, alle platforms die in dit artikel worden genoemd, hebben slechts kleine verschillen van elkaar in het aantal cryptocurrencies dat u ontvangt. Obviously, als je massatransacties doet, zal er een groot verschil zijn.

 • Kies Binance of Coinbase, als u de geconverteerde cryptocurrency wilt uitbetalen. Er zijn geen kosten verbonden aan het omzetten van cryptocurrencies op Binance en Coinbase.
 • In het geval u de geconverteerde cryptocurrency wilt investeren in NFT, liquiditeitspool of yield farming, moet u deze opnemen uit Binance of Coinbase. Op het moment van opname zijn er opnamekosten aan u verbonden. Daarom is het in deze gevallen beter om Changelly of Zapper.fi te gebruiken.
 • Ik stel voor dat u Changelly of Zapper gebruikt. Omdat u uw cryptocurrency op uw portemonnee krijgt (geen opnamekosten en u uw token bezit in plaats van in CEX-bewaring te worden achtergelaten), de beste conversieprijs omdat deze twee platforms aggregators zijn en minder kosten.

Opmerking: Aangezien Zapper een gedecentraliseerd community-gebaseerd protocol is, kunt u geen snelle klantenondersteuning verwachten in het geval van problemen zoals lopende transacties.

Veelgestelde vragen

1. Is Binance Convert gratis?

Ja, de Binance Convert-functie is gratis. U kunt elke ondersteunde valuta gratis converteren met Binance Convert in de “Market” order en in de “Limit” order.

2. Kan ik ETH inwisselen voor MATIC bij Uniswap?

Nee, het is niet mogelijk om ETH in te wisselen voor MATIC in Uniswap. U kunt ETH alleen verhandelen met andere ERC20-tokens, zoals DAI, USDC, USDT, WBTC en WETH.

Als u ETH voor MATIC wilt verhandelen, moet u een crypto-uitwisselingsplatform gebruiken zoals Changelly of Binance Convert / Coinbase Convert.

3. Is het omzetten van cryptocurrencies van de ene naar de andere zonder uitbetaling belastbaar?

Ja, aangezien de conversie van cryptocurrencies van de ene naar de andere betrekking heeft op het kopen en verkopen, is het onderworpen aan belastingen.

Met andere woorden, het omzetten van crypto levert een andere crypto op als winst. Then, is een belastbaar feit.

4. Is Coinbase Convert gratis?

Ja, de Coinbase Convert-functie is gratis. U kunt elke ondersteunde munt gratis converteren met Coinbase Convert. Hoe dan ook, u bent onderworpen aan belastingaftrek aan de bron (TDS) op het moment van conversie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 53

NFT overzetten van MetaMask naar Coinbase Wallet: stapsgewijze handleiding

invest crypto 48

MetaMask verbinden met Zapper.fi: stapsgewijze handleiding