in

Hoe te profiteren van schulden

Schuld is een beetje als spelen met vuur. Als je niet oppast, kun je verbrand raken en eindigen met littekens die levenslang blijven hangen. Aan de andere kant zijn vuur en schuld beide instrumenten. Als ze op de juiste manier worden geëxploiteerd en veilig worden gebruikt, kunnen ze zorgen voor een betere kwaliteit van leven.

Het enige dat u nodig hebt, is een paar eenvoudige regels volgen. Met deze regels in gedachten kun je een meester van geld worden en leren om schulden te exploiteren, in plaats van andersom.

Het is gewoon zo dat schuld een belangrijke rol speelt in het crypto-ecosysteem, dus het is de moeite waard om de fundamenten van schuld te begrijpen en hoe het ten goede of ten kwade kan worden gebruikt.

Een credit score instellen

Een belangrijk aspect van schulden is het vaststellen en onderhouden van uw credit score. Simpel gezegd, uw credit score is uw volledige kredietgeschiedenis gecondenseerd in een enkel nummer. Het aantal varieert tussen 300 en 900 en meet uw vermogen om leningen terug te betalen.

Vanuit het perspectief van een geldschieter vertelt het hen hoe riskant het kan zijn om u geld te lenen. Als u jonger bent dan 18, heeft u geen credit score, omdat u wettelijk niet in aanmerking komt om schulden aan te gaan.

Hoe eerder u begint met het opbouwen van een solide kredietgeschiedenis, hoe sterker uw credit score in de toekomst zal zijn. Dit veronderstelt dat u verantwoordelijk handelt met uw schuld.

U hoeft geen kredietlijn of hypotheek aan te nemen om een goede credit score op te bouwen. Een eenvoudige creditcard die uw maandelijkse mobiele telefoonrekening betaalt, is voldoende om een basislijn voor uw kredietgeschiedenis vast te stellen. Vergeet niet om altijd op tijd te betalen.

Het verliezen van een betaling en het toestaan van uw creditcard om rente op te bouwen is zowel slecht voor uw credit score als slecht voor uw portemonnee. Zodra u een paar jaar rekeningen met uw creditcard hebt gehuurd en betaald, kan uw financiële instelling u een flinke kredietlijn aanbieden. Hier begint het echte plezier.

Schuldarbitrage

Een manier om schulden aan het werk te zetten, is door een andere plek te vinden om het uit te lenen. Schuldarbitrage is het best te illustreren met een voorbeeld. Stel je voor dat je net $ 10.000 aangeboden kreeg tegen een rente van 5%.

Dit betekent dat als u alle $ 10k hebt ingetrokken, u aan het einde van het jaar de geldschieter $ 500 moet betalen. Als u iemand anders vindt die dit geld leent tegen een hogere rente, kunt u het verschil in eigen zak steken.

Crypto.com bijvoorbeeld historisch gezien tussen 8% en 12% van APY aangeboden op stablecoins. Als u die $ 10k die u aan Crypto.com hebt geleend en 10% APY hebt verdiend, hebt u aan het einde van het jaar $ 1.000 en bent u $ 500 verschuldigd aan uw oorspronkelijke geldschieter. Aan het einde van de dag kunt u de resterende $ 500 in uw zak steken en ervan profiteren.

Deze strategie om geld van de ene plaats te nemen en het op een andere plaats te plaatsen, brengt risico’s met zich mee. U moet erop vertrouwen dat degene die u het geld leent, u kan terugbetalen wanneer u het geld wilt.

In het bovenstaande voorbeeld, als Crypto.com om de een of andere reden failliet ging en je die $ 10k verloor, ben je het nog steeds verschuldigd aan de persoon die je in de eerste plaats $ 10k heeft geleend. U zit vast aan het betalen van een lening plus rente. Er is weinig verhaal voor u om uw geld terug te vorderen van een failliet bedrijf. En dat is precies wat er vorig jaar gebeurde met geldschieters als Celsius Network, Voyager Invest en BlockFi.

Dit brengt ons bij de meest voorkomende manier waarop mensen profiteren van schulden. Met deze volgende methode kunt u een zekere mate van controle over het geld behouden.

Koop een activum dat cashflow genereert

Misschien is een van de meest voorkomende manieren waarop schuld wordt gebruikt, het kopen van een actief dat cashflow genereert. Dit kan van alles zijn, van een huis of appartement tot een commerciële of ondernemende onderneming.

Het komt erop neer dat dit actief in staat moet zijn om terugkerende cashflow te genereren. Het idee is dat de cashflow van het actief voldoende is om rente over de lening te betalen. Dus idealiter, wanneer u het bedrijf wilt verkopen, waardeerde u in waarde. Dat is waar uw winst vandaan komt.

Als de cashflow van het actief groter is dan de rente die u op de schuld betaalt, dan is dit op de een of andere manier een bonus. Sommige mensen kiezen ervoor om de extra cashflow in het actief te herinvesteren.

Een voorbeeld uit onroerend goed kan de renovatie van de keuken of badkamer zijn, waardoor de totale waarde van het huis toeneemt. Dit is niet alleen een goede manier om uw kansen te vergroten om uw activa in de toekomst voor meer te verkopen, het is ook ethisch. Het verzorgen van de goederen betekent dat ze in goede conditie zullen zijn wanneer de volgende persoon arriveert om ze te kopen. Of het nu gaat om een auto, een huis, een stuk grond of een bedrijf, het is in uw belang en anderen om de staat van het actief te verzorgen, te onderhouden en zelfs te verbeteren.

Als je goed werk hebt geleverd en geduldig bent, dan is je beloning een mooi bedrag uit de verkoop van het actief in de toekomst.

Schulden en cryptocurrency

Hoewel we in dit artikel niet veel over cryptocurrency hebben gesproken, zijn de twee nauwer verwant dan je in eerste instantie zou denken. We hebben andere artikelen geschreven over hoe je kunt lenen van cryptocurrency en of je dat wel of niet zou moeten zijn. Het is ook belangrijk om te erkennen dat schulden veel duurder zijn dan een jaar geleden dankzij regeringen over de hele wereld die hun begrotingsbeleid aanscherpen. Crypto is echter een interessant contrapunt.

Simpel gezegd, er zijn geen kredietscores in het crypto-rijk. Alle leningen zijn gedekt door onderpand, wat betekent dat u uw geld moet vergrendelen en riskeren om schulden aan te gaan. In zekere zin is dit een goede zaak, omdat het betekent dat u nooit in gebreke zult blijven op uw schuld. Aan de andere kant zet u uw zuurverdiende cryptocurrency in gevaar om schulden aan te gaan.

Ongeacht hoe of of u schulden aangaat, houd er rekening mee dat het een mogelijk hulpmiddel is in uw gereedschapsriem. Veel mensen werden rijk door met schulden te spelen. Vele anderen verbrandden zichzelf. Vergeet niet dat schuld met vuur speelt.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels david mcbee 730552

Ethereum vermindert het energieverbruik met 99%

pexels nataliya vaitkevich 7172827

Inzet tokens: wat ze zijn en hoe ze werken