in

Incentives voor scooters

Na het succes van de incentives op fietsen (57 duizend tweewielers verkocht in 4 dagen en 7,7 miljoen euro toegewezen al uitgeput), is het vanaf 5 oktober de beurt aan scooters. Het ministerie van Milieu heeft er 5,1 miljoen euro voor uitgetrokken om de aankoop van nieuwe bromfietsen of elektrische motorfietsen aan te moedigen en zo het wagenpark van circulatievoertuigen te vernieuwen om het aantal sterk vervuilende voertuigen te verminderen.

De voertuigen mogen echter geen cilinderinhoud hebben van meer dan 50 cc, aangezien deze laatste al sinds afgelopen februari profiteren van incentives, zoals de autosector. De Finanziaria heeft namelijk voor voertuigen met een hogere cilinderinhoud (tot een maximum van 400 cc), altijd na sloop, een korting van 500 euro.
Dus dankzij deze nieuwe campagne profiteert wie een elektrische motorfiets, een Euro 3 hybride motorfiets, een elektrische vierwieler of een Euro 2 hybride driewieler of vierwieler koopt van een maximumbedrag van 1.300 euro.

Het cijfer omvat alle andere staatstimulansen en, in het geval van hybride motorfietsen, voorziet in het gelijktijdig slopen van een oude bromfiets.
Voor de aanschaf van een elektrische bromfiets en een Euro 2 hybride bromfiets (in het laatste geval met sloop) is er een maximale bijdrage van 30% gelijk aan 850 euro, terwijl voor de aanschaf van een Euro 2 viertakt bromfiets of een Euro 2 met verminderd verbruik (met sloop) de bijdrage 20% bedraagt tot 500 euro.


Tot slot gaat maximaal 8% van de kosten van het voertuig, tot 180 euro, naar wie een tweetakt Euro 2-bromfiets koopt, met gelijktijdig sloop.
Er moet aan worden herinnerd dat om de stimulans te krijgen, u geen oud model hoeft te slopen als u een elektrische motorfiets, een elektrische vierwieler of een elektrische bromfiets koopt. In plaats daarvan is het schrappen van een Euro 0 of Euro 1 in andere gevallen vereist.

De kosten komen niet voor rekening van de klant, maar worden – dankzij een overeenkomst tussen Ancma (National Association of Motorcycle Cycles and Accessories) en sloop – in tweeën gedeeld tussen het ministerie en de retailer.
Op de Ancma-website zijn alle nuttige informatie beschikbaar voor diegenen die een nieuwe bromfiets willen kopen of op het punt staan de oude te vervangen, in het geval dat het model waarin u geïnteresseerd bent niet in de lijst voorkomt, is het raadzaam om de fabrikant te vragen of deze zich houdt aan de campagne van stimulansen. In feite zullen niet alle detailhandelaren de praktijken mogen accepteren.
Ondertussen moet worden benadrukt dat het afkraken van de gegevens over incentives voor fietsen laat zien dat onder de steden die het beste hebben gereageerd op het verzoek om de bonus in de lead, Rome is met meer dan 1500 verkochte fietsen. Terwijl onder de regio’s de gouden palm wordt gewonnen door Lombardije bereikte 11 duizend.
“Ik ben enthousiast – zegt de minister van Milieu Prestigiacomo – over de reactie die Italianen hebben gegeven op de incentives van het ministerie van Milieu. Er is een zeer sterk en ondubbelzinnig signaal gegeven ten gunste van een milieuvriendelijke en gezondheidsvriendelijke levensstijl. Een signaal dat ons trots maakt omdat we goed hadden gezien, maar ons ook de verantwoordelijkheid geeft om dit in de toekomst met coherente interventies te ondersteunen, wat een grote nationale passie is gebleken”. Na het grote succes verzameld door de incentives voor fietsen, zijn die voor motorfietsen en bromfietsen gisteren begonnen.
Het ministerie van Milieu heeft namelijk 5,1 miljoen euro uitgetrokken voor de stimulering van de aanschaf van nieuwe bromfietsen of elektrische motorfietsen.
Er zijn duidelijk parameters die gerespecteerd moeten worden.
Allereerst mogen de voertuigen geen cilinderinhoud van meer dan 50 cc hebben, aangezien deze laatsten sinds afgelopen februari al profiteren van incentives, zoals de autosector.

Met de nieuwe campagne van het ministerie kan dus iedereen die een motorfiets, een Euro 3 hybride motorfiets, een elektrische vierwieler of een Euro 2 hybride driewieler of vierwieler koopt, profiteren van een maximumbedrag van 1.300 euro.
Voor de aankoop van een elektrische bromfiets en een Euro 2 hybride bromfiets wordt een maximale bijdrage van 30% gelijk aan 850 euro voorzien, terwijl voor de aankoop van een Euro 2 viertakt bromfiets of een Euro 2 met verminderd verbruik (met sloop) de bijdrage 20% bedraagt tot 500 euro.
Tot slot gaat maximaal 8% van de kosten van het voertuig, tot 180 euro, naar wie een tweetakt Euro 2-bromfiets koopt, met gelijktijdig sloop.
Hieraan moet worden toegevoegd dat om de incentives te verkrijgen, u het oude model niet hoeft te slopen als u een elektrische motorfiets, een elektrische vierwieler of een elektrische bromfiets koopt. In plaats daarvan is het schrappen van een Euro 0 of Euro 1 in andere gevallen vereist. De kosten worden niet door de klant in tweeën gedeeld tussen ministerie en winkelier.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Obama waarschuwt: onmogelijk om belastingen te verlagen

OESO bevestigt negatieve werkgelegenheidsprognose in Europa