in

Inflatie, nieuwe groei in augustus

Na een jaar wordt de inflatierace in ons land hervat. Volgens gegevens vrijgegeven door Istat, in feite, was er in augustus een stijging van de prijzen van ongeveer 0,4% in vergelijking met juli. Op deze manier zou de verworven inflatie, d.w.z. de inflatie die zou optreden als in augustus zou blijven worden geregistreerd, ongeveer 0,9% bedragen.
Om vooral de prijs van brandstoffen te verhogen, gezien het feit dat benzine in augustus een + 1,8% noteerde, terwijl er voor diesel een groei van 3% was.
Voedsel daalde met 0,1% maand-op-maand.
De consumentenorganisaties Adusbef en Federconsumatori nodigen in een gezamenlijke verklaring de minister van Economie, Giulio Tremonti, uit om “van woorden naar daden te gaan, zijn handen in de portemonnee te leggen”. Volgens de twee respectievelijke presidenten, Elio Lannutti en Rosario Trefiletti, “in het licht van de Istat-gegevens over consumptie in juni, de slechte economische trend, de rampzalige bbp-voorspellingen, waaraan de zeer zware gevolgen worden toegevoegd voor de toename van ontslagen en ontslagen (die lagere inkomsten van 580 euro per jaar per gezin zullen opleveren, en zelfs ongeveer 980 euro per jaar voor gezinnen met een vast inkomen), Het is essentieel om in te grijpen met een concrete manoeuvre om gezinnen te ondersteunen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Diversificatie van beleggingen

Griekenland crisis 2011: oplossingen uit Europa