in

ITALEASE


De onderhandelingen tussen de aandeelhouders van het Banca Italease-pact gericht op het vinden van een oplossing, onder de alternatieve, voor de lease-instelling bevinden zich in een “vergevorderde” staat en een beslissing zal binnenkort worden gevonden.

Dit werd vermeld in een notitie van Banco Popolare, de referentieaandeelhouder van Italease, in reactie op geruchten in de pers met betrekking tot de spin-off van de activiteiten van de lease-instelling en de delisting ervan.

In een aparte notitie zegt Italease dat de economische crisis van de laatste maanden van 2008 en begin 2009 “de evolutie van het kwaliteitsprofiel van de cerditi-portefeuille aanzienlijk beïnvloedt”.

Een analyse van de portefeuille is aan de gang en de resultaten zullen op 13 maart door de raad van bestuur worden onderzocht, voegt de bank eraan toe, en specificeert ook dat het persgerucht over de nulstelling van aandelen “niet gegrond is”.

Banco Popolare en Banca Italease zijn geschorst van de handel in afwachting van een notitie.

Il Sole 24 Ore schrijft dat Banco Popolare 100% van het bedrijf zal overnemen, dat vervolgens zal worden afgesplitst in drie afzonderlijke bedrijven. Slechts de helft van het vermogen gaat naar Banco Popolare, aldus de krant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

jumpstory download20200925 101002

Groenten en fruit: goedkoper op de markt

Dalende inflatie