in

Microsoft en Sony is crisis

De economische crisis wordt steeds erger en zelfs de bedrijfsreuzen beginnen te lijden.
Het is vandaag zelfs het nieuws dat Microsoft 5 duizend banen zal schrappen, waarvan 1400 onmiddellijk en de rest in de komende 18 maanden. De aangekondigde verlaging zal naar verwachting ongeveer 5% van de 94.286 werknemers van de groep treffen en zal het bedrijf $ 1,5 miljard besparen.
Het is niet de eerste keer dat het bedrijf ontslagen maakt, maar in dit geval zullen het veel substantiëlere bezuinigingen zijn die bovendien geen betrekking zullen hebben op individuele eenheden, maar bijna alle sectoren zullen treffen, inclusief onderzoek.
De beslissing werd genomen naar aanleiding van de daling van de nettowinst in dit tweede boekjaar die 4,17 miljard dollar bedroeg tegen 4,71 in dezelfde periode vorig jaar, met een omzetdaling van 17,3 miljard naar 16,6.

De gigant Sony verkeert ook in een crisis en riskeert een nettoverlies van 150 miljard yen voor het boekjaar 2008-2009 als gevolg van de heersende crisis en de sterke stijging van de Japanse munt. De crisis is sony niet helemaal onvoorbereid, dat precies speculatieve speculaties had gedaan en in december een reorganisatie aankondigde die wereldwijd een vermindering van 16.000 banen met zich mee zou hebben gebracht.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Jimmy Choo binnenkort op de beurs?

Praag? Het is het nieuwe Amsterdam