in

NVIDIA: analyse van de aandelenwinsten

De kwartaalomzet bereikte een record van USD 22,1 miljard, een stijging van 22 procent ten opzichte van het derde kwartaal en 265 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De groei werd voornamelijk aangedreven door de omzet van datacenters, die USD 18,4 miljard bedroegen, een stijging van 27 procent ten opzichte van het derde kwartaal en 409 procent ten opzichte van het voorgaande
jaar.

De niet-GAAP winst per verwaterd aandeel steeg van het derde kwartaal met 28 procent naar USD 5,16, wat de verwachtingen van analisten van USD 4,64 overtrof en een groei van 486 procent op jaarbasis vertegenwoordigde.

De omzet van NVIDIA voor het fiscale jaar 2024 bedroeg $60,9 miljard.

NVIDIA en het domein van kunstmatige intelligentie

NVIDIA is het symbool geworden van kunstmatige intelligentie (AI) en heeft kwartaal na kwartaal consequent de schattingen van analisten overtroffen.

In het derde kwartaal rapporteerde NVIDIA een omzet van USD 18,12 miljard, een stijging van 34 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal en 206 procent op jaarbasis. De niet-GAAP winst per verwaterd aandeel vertoonde ook een aanzienlijke groei
.

De aandelenkoers van NVIDIA is in 2023 verdrievoudigd en is in 2024 al met meer dan 50 procent gestegen, dankzij de groeiende vraag naar AI-gerichte producten en diensten van het bedrijf.

NVIDIA heeft Amazon (NASDAQ:AMZN) en Alphabet (NASDAQ:GOOGL) overtroffen en
is daarmee het derde meest waardevolle bedrijf ter wereld geworden. Samen met Big Tech heeft NVIDIA bijgedragen aan de stijging van de S&P 500 (INDEXSP: .INX), waarbij de index op 8 februari het niveau van 5.000 punten overschreed.

NVIDIA en de uitbreiding van de markt voor aangepaste chips

NVIDIA heeft ook aandacht gekregen voor zijn strategische uitbreiding naar de markt voor aangepaste chips.

Het bedrijf kondigde zijn toetreding tot deze sector aan met als doel zijn concurrentievoordeel in de snelgroeiende AI-sector te behouden.
Hoewel de H100- en A100-chips voor algemeen gebruik van NVIDIA de hoeksteen van het aanbod vormden, werd de markt voor aangepaste chips voor AI gedomineerd door concurrenten zoals Broadcom (NASDAQ:AVGO), Marvell (NASDAQ:MRVL) en AMD (NASDAQ:AMD).

Markttrends en volatiliteit

Ondanks het recente succes waren de prestaties van NVIDIA wisselvallig in de dagen voorafgaand aan de resultaten van het vierde kwartaal. De sterke aandelenprestaties van NVIDIA weerspiegelen echter het bredere optimisme rond de technologie-industrie en de aanhoudende groei van AI en andere geavanceerde technologieën
.

Toekomstperspectieven

Over het algemeen staan de sterke prestaties van NVIDIA symbool voor het groeiende belang van AI in het hedendaagse technologielandschap. Het bedrijf verwacht dat de groei in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2025 zal aanhouden. In een verklaring die woensdag werd gedeeld, zei NVIDIA-CEO Jensen Huang: „NVIDIA RTX, dat minder dan zes jaar geleden werd geïntroduceerd, is nu een uitgebreid pc-platform voor generatieve AI, waar 100 miljoen spelers en makers van genieten. Volgend jaar komen er belangrijke nieuwe productcycli met uitzonderlijke innovaties om onze industrie vooruit te helpen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

investimenti 78

Investeren in gouden royalty’s en streamingaandelen: een keuze om te overwegen voor portefeuillediversificatie

solana

Solana: wanneer zal het 200 dollar bereiken en voorspellingen voor de komende jaren