in

Telecom en Fastweb samen om ultrabroadband naar klanten te brengen

banda_largaTelecom Italia en Fastweb hebben een overeenkomst opgesteld om samen te werken bij de ontwikkeling van hun respectievelijke next-generation netwerken met FttCab-architectuur.

Volgens de overeenkomst zal elk zijn eigen nationale ontwikkelingsplan verstrekken voor een netwerk van de nieuwe generatie met synergie op gebieden van gemeenschappelijk belang om de kosten en investeringen te optimaliseren. De synergie zal mogelijk zijn door het delen van passieve infrastructuren en de coördinatie van bouwactiviteiten, om de uitrol van de aanleg van glasvezel te versnellen.

Concreet voorziet het door de twee bedrijven ondertekende memorandum in de mogelijkheid om investeringen en kosten bij de bouw van infrastructuur te delen.

De overeenkomst is gebaseerd op de gemeenschappelijke overtuiging dat netwerkplatforms voor de glasvezelverbinding van kasten en elektronica van de nieuwe generatie ook in Italië, zoals in bijna alle andere Europese landen gebeurt, een snelle verspreiding van ultrabroadbanddiensten op nationale schaal zullen garanderen in overeenstemming met de doelstellingen die zijn aangegeven in de Europese Digitale Agenda.

Deze overeenkomst werd ook bereikt op basis van de resultaten die zijn verkregen met de experimenten met de ontwikkeling van NGN-netwerken met FttCab-architectuur in de stad Pisa, waardoor de meest geschikte bedrijfsmethoden konden worden geïdentificeerd en tegelijkertijd de prestaties van de meest innovatieve VDSL-technologieën konden worden onderzocht.

De twee operatoren zullen volledige vrijheid en autonomie hebben in de ontwikkeling van hun netwerkplatforms, in de technologische keuzes en in het commerciële aanbod. Het memorandum zal worden uitgevoerd in volledige overeenstemming met de regelgeving van de industrie en de antitrustwetgeving en staat open voor alle exploitanten die geïnteresseerd zijn in co-investeringen in FttCab-infrastructuren en -platforms.

Fiber to the cabinet
(FTTCab): Het is de nieuwe generatie netwerkarchitectuur waarbij gebruik wordt gemaakt van glasvezel tot aan de zogenaamde kast, dat is de straatkast, die gemiddeld 500 meter van woningen verwijderd is.

De verbinding van de kast naar de gebouwen en naar de klant wordt in plaats daarvan gemaakt via een koperen kabel. De voordelen zijn een grotere snelheid van de aanleg van infrastructuur, minder overlast voor burgers en lagere kosten in vergelijking met andere technologische oplossingen. Het wordt aangenomen door de meerderheid van de Europese telecommunicatie-exploitanten, in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zwitserland.

Foto door http://www.tvdigitaldivide.it/wp-content/uploads/2010/12/banda_larga.jpg

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

jumpstory download20200925 101016

Griekenland: staking tegen maatregelen om de economische crisis te boven te komen

Recessie: vrouwen zijn de echte slachtoffers