in

Welke cryptobedrijven deden het het beste op de Bears Market

Cryptobedrijven hebben dit jaar de kneep gevoeld na een cryptowinter die het hele jaar door duurde. Verschillende bedrijven moesten sommige werknemers laten gaan, terwijl anderen de winkel helemaal sloten. Maar niet alle bedrijven voelden de hitte (of kou). In feite hebben de tegenslagen van sommige bedrijven een kans geboden voor anderen om te gedijen.

Het vertrouwen van gebruikers in gecentraliseerde uitwisselingen (CEX) heeft dankzij FTX een historisch dieptepunt bereikt. Daarom hebben we een ongekende interesse gezien in zelfbewaarderingsoplossingen, waarbij bedrijven die dergelijke oplossingen bieden, het uitzonderlijk goed doen.

In dit stuk bespreken we enkele van die bedrijven en anderen die het beter hebben gedaan in de aanhoudende bearmarkt.

#1. Binance

Het zou onrealistisch zijn om een perfect naadloze werking te verwachten voor elk crypto-activum – dit is tenslotte crypto met zijn chaos, FUD en wilde volatiliteit.

Het is dus normaal dat een cryptobeurs moeilijke tijden doormaakt. Dit geldt voor Binance. ’s Werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling (naar volume) wordt getest, maar zal waarschijnlijk relatief ongeschonden uitkomen.

Ten eerste was de uitwisseling getuige van een enorme bankrun, waarbij gebruikers in de 24 uur voorafgaand aan 13 december zo hoog als $ 3 miljard bewogen, volgens on-chain data-analysebedrijf Nansen.

De bankrun werd versneld door de sceptische reacties van de sector op het auditrapport van de beurs.

Binance had opdracht gegeven voor het rapport om klanten gerust te stellen over zijn solvabiliteit in de nasleep van de valrapporten van FTX over de juridische kwesties van de beurs die hebben bijgedragen aan de bankrun.

Hoe dan ook, Binance is klaar om te presteren, vooral met de afwezigheid van zijn grootste rivaal, FTX. Van de $ 3 miljard die uitstroomt, heeft het bedrijf nog steeds meer dan $ 60 miljard aan holdings.

Bovendien is de uitwisseling de meest spraakmakende die geen werknemers heeft ontslagen, wat zijn gezondheid en soliditeit aantoont.

#2. Crypto.com

Crypto.com dit jaar te maken gehad met een aantal tegenwinden, maar er kwamen sterkere bij. Zijn kaartbeloningen, populair in de crypto-gemeenschap, voorspelden niet veel goeds bij gebruikers. De uitwisseling was ook het doelwit van een hack in januari 2022 die 483 gebruikers trof en $ 35 miljoen waard was.

Als reactie hierop implementeerde de exchange het Worldwide Account Protection Program (WAPP) als verzekering voor toekomstige hacks. Onder het programma hebben gebruikers die in aanmerking komen recht op een terugbetaling van maximaal $ 250.000 in het geval van verlies van geld bij een inbreuk op de beveiliging.

Crypto.com moest onlangs ook de lucht opschonen toen hij per ongeluk $ 400 miljoen ETH naar Gate.io stuurde, wat speculatie en achterdocht veroorzaakte. Zeer recent was Twitter opgelicht met gebabbel dat Crypto.com mogelijk de volgende dominostenen te zijn die na FTX vallen. Marszalek gebruikte YouTube om gebruikers gerust te stellen van de solvabiliteit van de beurs via een AMA (Ask Me Anything) die de angsten van gebruikers wegnam.

Daarnaast groeit het bedrijf exponentieel. Gebruikers op het platform komen nu op ongeveer 70 miljoen, een enorme sprong van 50 miljoen in mei en 10 miljoen in februari 2021.

Kortom, Crypto.com valt in de categorie “Geen nieuws is goed nieuws” voor de handel in de afgelopen 12 maanden.

#3. Uniswap

Gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s) hebben nooit wijdverspreide erkenning genoten in cryptocurrencies. Bijvoorbeeld, Uniswap – de grootste DEX heeft slechts een miezerige 2,5 miljoen gebruikers in vergelijking met coinbase’s sterke gebruikersbestand van 70 miljoen.

Maar DEX’s zijn plotseling een aantrekkelijkere optie geworden voor FTX. Na de val van de beurs haalde Uniswap Coinbase in om de op een na populairste beurs te worden na Binance voor ETH-handel.

Over het algemeen was de beurs getuige van een toename van het transactievolume nadat FTX een niet-bindende overeenkomst was aangegaan om te fuseren met Binance (Binance zou later de deal verlaten). Uniswap heeft momenteel het leeuwendeel van alle DEX-handelsvolume.

Uniswap heeft over het algemeen een geweldig jaar achter de rug. In oktober verzekerde de beurs zich van $ 165 miljoen in een van de grootste financieringsrondes van de bearmarkt dit jaar. Het bedrijf zal zijn web-app en ontwikkelingstools versterken met financiering, investeren in NFT’s en meer. De nieuwe liquiditeitsinjectie bracht de totale waardering van Uniswap op 1,66 miljard dollar.

In een andere mijlpaal heeft Uniswap, dat dit jaar geen werknemers heeft ontslagen, de transactiedrempel van $ 1 biljoen overschreden sinds de oprichting vier jaar geleden.

#4. Registreren

Bearmarkt of niet, cold wallet maker Ledger heeft een goed jaar achter de rug. Het in Frankrijk gevestigde bedrijf onthulde eerder deze maand zijn nieuwste iteratie van het hardwareportfolio, Ledger Stax.

Ledger nam contact op met Tony Fadell, die de Apple iPod heeft ontworpen, om de portemonnee te helpen maken.

Met de Ledger Stax hoopte het bedrijf een slankere portemonnee te creëren die “meer traditionele gebruikers” zou winnen dan eerdere modellen, aldus het persbericht van de lancering.

De portemonnee dankt zijn naam, “Stax”, aan het hebben van magneten zodat er meer op elkaar kunnen worden gestapeld, net als het stapelen van boeken.

Hier zijn andere hoogtepunten van Ledger Stax:

  • E-inktweergave waarmee u uw transactiegeschiedenis op elk gewenst moment kunt bekijken
  • Hoge batterij-efficiëntie (levensduur van weken tot maanden) en draadloos opladen
  • Laptop-, smartphone- en web-app-connectiviteit 3
  • Mogelijkheid om meer dan 500 cryptocurrencies te beheren
  • Mogelijkheid om uw NFT-collectie te beheren

Ledger
Stax is een andere mijlpaal voor Ledger, dat meer dan vijf miljoen aankopen heeft en nog nooit is gehackt (althans de apparaten zelf). Met de lancering van het nieuwe apparaat ontmoet Ledger het moment. De CTO van het bedrijf zei op Twitter dat het “massaal gebruik” ondervond dat een serverstoring veroorzaakte nadat FTX instortte.

#.5 Trezor

Trezor is een ander cryptobedrijf dat in 2022 de bearmarkt heeft doorkruist. Gebruikers hebben de neiging om massaal naar wallets te gaan in tijden van onzekerheid. Nogmaals, na de implosie van FTX, profiteerde het van de titel van een van de meest vertrouwde hardware wallet providers. Het in Praag gevestigde bedrijf rapporteerde een stijging van 300% in de omzet in de week dat het FTX-drama zich ontvouwde.

De crypto-gemeenschap verwelkomde het nieuws en noemde het succes van Ledger en Trezor het enige voordeel na de FTX-ramp. Dat voordeel is dat steeds meer crypto-beleggers hun ogen openen voor zelfbewaring.

Laatste gedachten: lichtpuntjes in een donkere tijd

Het is leuk om enkele lichtpuntjes te zien in de langdurige bearmarkt van dit jaar waarvan niemand voorspelde dat ze beperkt zouden worden door de FTX-shutdown.

Je hebt crypto-uitwisselingen zoals Binance, Crypto.com en Uniswap die nog steeds sterk zijn, en zelfbewaringsoplossingen aangeboden door Ledger en Trezor die zich koesteren in de schijnwerpers.

De kans is groot dat we tegen het einde van 2023 nog veel meer bedrijven aan deze lijst kunnen toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels jonathan borba 14354109

Cryptocurrency-investeringen: wat zijn de top 3 fouten

invest crypto 38

Vijf van de beste cryptocurrencies om te kopen in 2023