in

Werk: moeilijke herfst voor Italianen

Ondanks enkele tekenen van herstel wordt een moeilijke herfst verwacht voor de wereld van werk.
Het alarm werd gelanceerd door de Cgia di Mestre die bekendmaakte dat na de zomervakantie , veel Cgia di Mestre – we schatten dat er ongeveer 200 duizend plaatsen zullen zijn van werk in gevaar in Italië.

Een belangrijk aantal dat echter niet afdoet aan enkele positieve signalen die de afgelopen maanden zijn opgedoken en die ons wegvoeren van de meest acute fase van de crisis. De ook door de OESO benadrukte punten zijn een belangrijke bevestiging. We moeten dus geen catastrofisme bedrijven. Ook omdat het 2 jaar geleden is dat in het 4e kwartaal de employment records negative peaks”.
De Cgia, waarbij Istat-gegevens worden geanalyseerd, onderstreept dat in het vierde kwartaal van de afgelopen 2 jaar de employment (ten opzichte van het voorgaande kwartaal) neemt nog steeds af: in totaal gingen 260 duizend banen verloren werk: 91 duizend in het laatste kwartaal van 2007 en 169 duizend in het laatste kwartaal van 2008.


“Het verlies van 200.000 banen werk – concludeert Giuseppe Bortolussi – zou in 2009 hetwerkloosheidspercentage op 8,8% moeten brengen. 2,1 punten meer dan in 2008. Over het algemeen zou de unwerk dit jaar op 2 miljoen en 200 duizend eenheden moeten staan”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

jumpstory download20200925 101051

De waarde van luxe woningen groeit

Beroep op ontslagen neemt af