in

AANDELENGRAFIEK HANDELSPATRONEN: wat ze zijn en hoe ze te interpreteren

Aandelenmodellen zijn visuele weergaven van aandelenkoersen. Ze worden door handelaren gebruikt als een voorspellende technische analysetool. Met andere woorden, elk model vertegenwoordigt bekende marktomstandigheden en kan worden gebruikt om te voorspellen hoe een aandeel zal bewegen.

ACTIESJABLONEN

Bij het handelen in aandelen is het belangrijk om te weten hoe u aandelenpatronen kunt lezen.

De patronen die we hieronder zullen beschrijven, zijn enkele van de meest voorkomende die door handelaren worden gezien bij het evalueren van een aandelengrafiek.

Patronen kunnen zich vormen met een kandelaar of een reeks kaarsen en kunnen in elk tijdsbestek worden gezien, van een intraday-grafiek tot wekelijkse en maandelijkse grafieken. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van aandelenmodellen die door handelaren worden gebruikt:

  • Oplopende driehoek
  • Symmetrische driehoek
  • Aflopende driehoek
  • Beker en handvat
  • Dubbele bodem
  • Dubbele verdieping
  • Hoofd en schouders

  • omhoog/hoofd en schouders naar beneden

HANDELSMODELLEN

Patronen worden herkend door impliciet leren. Na verloop van tijd zult u deze patronen oppikken, net als alle handelaren die u zijn voorgegaan.

Handelspatronen zijn er in veel verschillende vormen en vormen, maar het zijn allemaal gewoon historische analogen van koersbewegingen. Het is jouw taak om te proberen de toekomstige beweging ervan te voorspellen. Grafieksjablonen kunnen zaken als vlagpatronen, trendlijnen en driehoeken bevatten.

Dat gezegd hebbende, de modellen zijn niet perfect en niets is gegarandeerd.

Er is echter veel geld te verdienen als u een idee heeft van hoe een aandeel zal bewegen voordat het daadwerkelijk in die richting beweegt.

MARKEER MODELLEN

Vlaggen worden meestal gezien als bullish voortzettingspatronen. Vlaggen vormen zich wanneer een aandeel sterk omhoog beweegt en vervolgens consolideert in een smalle handelsrange.

Het vlagpatroon wordt gecreëerd door twee parallelle trendlijnen die scheeftrekken ten opzichte van de vorige trend. De twee lijnen moeten fungeren als steun en weerstand als het aandeel consolideert.

Over het algemeen moeten er minstens vijf candles tussen de uitbraken van de trendlijn zitten. Vlagpatronen komen meestal voor voor trendlijnen, in zekere zin: een breuk in een vlagpatroon signaleert het einde van een corrigerende beweging en de trendhervatting.

MODEL VAN VALLENDE WIG

Het fall wedge patroon is een bullish reversal chart patroon dat in elk tijdsbestek van de grafiek te zien is. Het model bestaat uit drie prijspunten, met het eerste hoogste prijspunt en het op twee na laagste prijspunt van de drie prijspunten.

Wiggen kunnen zowel op als neer gaan. Het dalende wigpatroon wordt echter meestal als bullish beschouwd, omdat we verwachten dat de prijs opwaarts van het model zal breken.

HOE STOCKMODELLEN TE LEZEN

Voorraadmodellen kunnen op korte of lange termijn zijn en als ze correct worden toegepast, kunnen ze u helpen anticiperen op toekomstige prijsbewegingen.

De beweging van de aandelenkoers is niet altijd willekeurig, wat betekent dat het in veel gevallen voorspelbaar kan zijn. Het mooie van dit feit is dat door historische trends en patronen te bestuderen, technische analisten met een zekere mate van nauwkeurigheid kunnen voorspellen wat er daarna zal gebeuren. Er zijn echter nog steeds enkele risico’s omdat de financiële markt onvoorspelbaar is.

Bij algoritmische handel kan patroonherkenning op twee manieren worden benaderd: door classificatie of door clustering.

  1. Bij het gebruik van classificatie is het doel om een model te bouwen dat een label toewijst aan een invoervector volgens een algoritme.
  2. Bij het benaderen van het rec-model door middel van clustering, is het doel om vergelijkbare objecten in clusters te groeperen op basis van een bepaalde mate van gelijkenis. Clustering maakt het mogelijk om uitschieters te identificeren en geeft duidelijk af waar clusters beginnen en eindigen.

Voor de discretionaire handelaar kunt u aandelenmodellen eenvoudigweg lezen door impliciet leren. Hoe meer je de grafieken bestudeert, hoe meer je de subtiele nuances begint te zien die nodig zijn om elk model te laten werken. In dit geval is het veel meer een “gevoel” dan een systematisch gevoel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

pexels alesia kozik 6770610

DRAAIPUNTEN: wat ze zijn en waar ze voor zijn

invest crypto 25

WAT IS EEN DRIEHOEKSMODEL?