in

HET DUBBELE BODEMMODEL of W-vormig: wat het is en hoe het te lezen

Het verhandelen van het W-model, of dubbele bodem, kan zeer winstgevend zijn en u een definieerbaar gebied geven om risico’s van te nemen. Het is een van de meest herkenbare grafiekpatronen in de aandelenhandel. Wie weet immers niet hoe een “W” eruit ziet?

WAT IS EEN MODEL MET DUBBELE BODEM?

Het W-model is een consolidatiemodel waarbij een aandeel in wezen twee keer een steungebied test. Dus de naam “dubbele bodem” wordt geassocieerd met het model. Meestal vind je dit patroon als pauze in een uptrend of als achtergrondpatroon in een downtrend.

Het dubbele fonds geeft potentiële handelaren het signaal dat het aandeel het moeilijk heeft om nieuwe dieptepunten te maken. Als gevolg hiervan kunnen langetermijnhandelaren profiteren van de mogelijkheid door de aandelen te kopen en de steun van de “W” te riskeren.

Het is ook eerlijk om te vermelden dat als je bekend bent met het top-double-part model, dit in wezen het spiegelbeeld van die strategie is. 

HOE EEN MODEL W TE LEZEN – LAGERE DUBBELE GRAFIEKSJABLOON

Er zijn veel verschillende denkrichtingen over hoe je een dubbele bodem kunt lezen, maar we denken dat het het beste is om er niet te veel over na te denken. Sommige opvoeders zien graag de tweede duik van de “W” iets onder de eerste duik.

Anderen hebben het misschien niet nodig. Aan het einde van de dag is wat je zoekt een steungebied om te vormen, of de tweede duik nu lager is of niet.

Idealiter wilt u de volumepiek zien, omdat het W-model is gebaseerd op de twee ‘drinkbakken’ van het model. Wat dit ons vertelt, is dat zwakke handen hier verkopen, terwijl sterkere handen hun aandelen absorberen en aandelen ondersteunen. Dit zal waarschijnlijk leiden tot een hoger volume langs de dieptepunten.

Als de tweede stroomafwaarts van de dubbele bodem wordt gevormd, moet deze onmiddellijk op uw radar staan. U kunt ook langdurige ondersteuning zoeken bij eerdere luide balk van eerdere dagen met een hoog volume. Dit zijn vaak voetafdrukken van grotere positiehouders die kunnen besluiten om hun positie hier te ondersteunen.

Bullish W Model Trading / Dual Bottom Chart Model

Om voor de hand liggende redenen wordt de dubbele bodem beschouwd als een bullish grafiekpatroon. Er zijn echter nooit 100% zekerheden in de markten. En daarom is het altijd beter om stops te implementeren en je eraan te houden!

Zodra u de aandelen hebt ingevoerd, moet u ervoor zorgen dat uw handelsplan een goede stop bevat. In dit geval plaatsen we onze stop onder het meest recente punt W. Vervolgens meten we de diepte van de W en passen deze toe op onze uitbraak om een potentieel doel te bereiken.

In dit voorbeeld hebben we ons doel van $ 12 bereikt. Een correctie van $ 0,30 gaf ons een winst van $ 0,30, met slechts $ 0,13 aan risico van onze toetreding. Niet slecht!

Bearish/Dual Bottom W Grafiek Model

Er is echt geen dubbele bearish bodem, per se. Er is slechts één mislukt dubbelfonds. Tenzij je natuurlijk de bearish tegenhanger van het double bottom model wilt spelen, dat is de double top.

Aan de andere kant, als u op zoek bent naar een topping-model, is de dubbele top een geweldige strategie om aan uw arsenaal toe te voegen. Net als de dubbele bodem faalt een dubbel bearish toppingmodel na een nieuwe treble test. Idealiter neemt u de korte handel wanneer de signaallijn breekt, waardoor uw stop naar de top op de top nr. 2 wordt ingesteld.

Dit is een ander voorbeeld van PLTR. Naarmate de aandelen lopen, is het duidelijk dat er verkoopdruk aanwezig is gezien het aantal lonten op kandelaars. Na het eerste teken van zwakte doet PLTR een mislukte poging om nieuwe hoogtepunten in de Top 2 neer te zetten. Dit trapt breakout-kopers en vervolgens wordt het bod ingetrokken. De weg van de minste weerstand is vanaf dat moment duidelijk naar beneden.

Net als ons model met dubbele bodem zouden we een positie initiëren op de breuk van de rode signaallijn, onze stop op de hoogtepunten fixeren en de beweging voor een potentiële doelzone meten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 25

WAT IS EEN DRIEHOEKSMODEL?

invest crypto 25

WAT ZIJN AANDELENFUTURES en hoe ze werken