in

Waar is Ali Mousavi nu?

Het plotselinge overlijden van Gerald Cotten, CEO van QuadrigaCX, heeft geleid tot veel vragen over het geld van gebruikers. Met opnames van duizenden niet-gehonoreerde klanten onderzochten de autoriteiten wat er met het geld van de schuldeisers gebeurde. Uiteindelijk bleek dat Gerry het geld gebruikte om risicovolle transacties uit te voeren, waardoor ze uiteindelijk een groot deel ervan verloor.

Netflix’s “Trust No One: The Hunt for the Crypto King” bevat Ali Mousavi, een QuadrigaCX-klant, die zijn versie van het verhaal deelt. Zo, laten we dan meer over hem te weten komen, toch?

Wie is Ali Mousavi?

Ali Mousavi werkte als Data Scientist voordat hij zich op het gebied van kunstmatige intelligentie begaf om AI-consultant te worden; heeft een achtergrond in statistiek en computervisie. Op het moment van zijn investering had Ali zijn dagelijkse baan verlaten om zijn eigen bedrijf te starten.

Hij besloot geld te verdienen met cryptocurrency en gebruikte QuadrigaCX als uitwisselingsplatform. Ali had ongeveer $ 70.000 geïnvesteerd, inclusief spaargeld en enkele extra leningen.

Wanneer Ali zijn geld niet terugkreeg, vroeg hij zich af wat er was gebeurd. Op het overlijden van Gerald in januari 2019 werd aangekondigd, maakten schuldeisers als Tong Zou en QCXINT zich zorgen en wilden ze weten waar hun geld was. Ali maakte samen met de anderen deel uit van een Telegram-groep.

Deze groep internetspeurders wijdde zich aan het volgen van het geldspoor en, in het proces, meer te weten te komen over het verleden van Gerry en zijn mede-oprichter.

In de maanden na de aankondiging van Gerry’s dood waren er ongebreidelde geruchten dat hij zijn dood fakete om het geld voor zichzelf te houden. Op de show sprak Ali over het bellen van de Royal Canadian Mounted Police om hen aan te sporen de mogelijkheid te onderzoeken, maar herinnerde eraan dat hij niet erg ver ging.

Uiteindelijk bleek uit een onderzoek dat Gerry simpelweg het geld van zijn klanten had vergokt en het ook had gebruikt om zijn weelderige levensstijl te financieren. In een interview in juni 2019 zei Ali: “Ik zou mijn droom kunnen opgeven en een baan kunnen accepteren die ik niet wil vanwege de financiële schade die is aangericht.”

Waar is Ali Mousavi nu?

Terwijl het onderzoek naar de zaak doorging, was Ali Mousavi kritisch over het werk van Ernst &Young om erachter te komen waar het geld was. Hij zei dat hij niet had uitgelegd hoe Bitcoin werd overgedragen naar andere geblokkeerde portefeuilles en voegde eraan toe dat ze het onderzoek niet deelden met andere wetshandhavingsinstanties. De RCMP en de FBI hadden hun onderzoek naar de zaak van Quadragia bevestigd.

Ali had ook overwogen ey aan te klagen wegens nalatigheid. Hij verklaarde dat hij niet optimistisch was over het terugkrijgen van al zijn geld, alleen kijkend naar de 5-10% die kon worden teruggegeven. Deel daarvan lijkt Ali voorlopig in orde te zijn. In augustus 2019 was hij medeoprichter van een bedrijf dat kunstmatige intelligentie implementeert in andere bedrijven. Van wat we kunnen zeggen, is het gevestigd in Los Angeles, Californië.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest 00025

VR Blocks (VRBLOCKS) Prijsverwachting 2022-2031

invest 00013

Waar is Michael Patryn nu?