in

Waar is Michael Patryn nu?

“Trust No One: The Hunt for the Crypto King” van Netflix vertelt de gevolgen van de dood van Gerald Cotten in december 2018. Als CEO van QuadrigaCX bleek dat de toegang tot miljoenen geld van klanten in cryptocurrency met hem stierf.

Dat veroorzaakte een enorme opschudding en een grondig onderzoek naar Gerry’s praktijken en zijn eerdere medewerkers. Beythen al snel werd het verhaal van Quadriga mede-oprichter Michael Patryn een twistpunt. Zo, als je je afvraagt wie Michael is en waar hij vandaag zou kunnen zijn, dan is dit wat we weten.

Wie is Michael Patryn?

Michael kwam voor het eerst in contact met een groep cryptocurrency-investeerders genaamd Bitcoin Co-Op in Vancouver, British Columbia, Canada.

Op dat moment nam hij contact op met de groep en vertelde hen over zijn idee om een Bitcoin-uitwisseling te bouwen. Michael werkte uiteindelijk samen met Gerry, maar velen merkten dat ze een vreemd stel waren. In 2013, met Gerry die drie jaar van de universiteit was, startte hij Quadriga en Michael was de mede-oprichter en financierde het project. Michael verliet het bedrijf echter in 2016 na onenigheid over de beursnotering van het bedrijf.

Op het moment dat Gerry plotseling overleed, was Michael nog steeds een van de grootste aandeelhouders van Quadriga, naast zijn partner, Lovie Horner. Wel al snel werd gemeld dat Michael een nogal duister verleden had, met een criminele geschiedenis in de Verenigde Staten die teruggaat tot de jaren 2000. Een man genaamd Omar Dhanani zat in 2005 een periode in de federale gevangenis voor identiteitsdiefstal. Er werd aangenomen dat Michael en Omar hetzelfde waren.

In 2002 was Omar lid van een website genaamd Shadowcrew. Deze website diende als een plek voor mensen om gestolen creditcardgegevens en bankkaartnummers te verhandelen. Gebruik verschillende namen, Omar bood elektrische witwasdiensten en nam een korting van 10%. Op ongeveer 20-jarige leeftijd werd hij in 2004 gearresteerd en veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf nadat hij schuldig had gepleit aan samenzwering om fraude te plegen. Omar werd in mei 2007 vrijgelaten, maar pleitte ongeveer een maand later schuldig aan inbraak en autodiefstal.

Hij werd vervolgens gedeporteerd naar Canada. Hoewel Michael ontkende Omar te zijn, leken officiële documenten beide namen te linken. Een van Omar’s aliassen was Omar Patryn. Na de dood van Gerry in 2018 begonnen veel klanten van QuadrigaCX een Telegram-groep die wilde onderzoeken wat er was gebeurd. Op een gegeven moment sloot Michael zich aan bij de groep en leek hij zijn betrokkenheid bij het bedrijf te bagatelliseren.

Sommige leden van de groep hebben echter buitengewone stappen ondernomen om het internet af te speuren om meer te weten te komen over Michael en Gerry. De relatie begon blijkbaar in 2003 op een website genaamd TalkGold gewijd aan Ponzi-schema’s. Both waren vaste klanten en trokken deze oplichtingspraktijken uit en presenteerden zich als tevreden klanten van elkaar tegen echte boze beleggers. Michael was verbonden aan een digitaal valutabedrijf genaamd Midas Gold dat diende als verwerker voor Liberty Reserve, een soort digitale valuta. Dit is gebruikt door kinderpornografen, drugshandelaren en dergelijke om geld wit te wassen.

Waar is Michael Patryn nu?

Het lijkt erop dat Michael nog steeds actief is in de digitale valutahandel. In januari 2022 werd gemeld dat 0xSifu, het hoofd van de schatkist van Wonderland, een gedecentraliseerd financieel project, in feite Michael was. De controverse heeft geleid tot de waardedaling van gerelateerde tokens. De mede-oprichter, Daniele Sestagalli, leek de identiteit van 0xSifu te herkennen en kondigde later aan dat Michael zijn functie had neergelegd. Deel daarvan heeft Michael zich verre gehouden van sociale media en lijkt hij zijn locatie nauwlettend in de gaten te hebben gehouden. Maar in een interview in 2019 noemde hij een verblijf in Thailand en vervolgens reizen naar Hong Kong.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
bio 00028

Waar is Ali Mousavi nu?

invest 00028

Hoeveel geld heeft Gerald Cotten gestolen van QuadrigaCX-gebruikers