in

AANDELENHANDELSINDICATOREN: wat ze zijn en hoe ze werken

Aandelenhandelsindicatoren worden door veel aandelenhandelaren gebruikt, van beginner tot gevorderde. Veel handelaren begrijpen echter niet het concept van een aandelenhandelsindicator en hoe dit hun handelsresultaten beïnvloedt.
Laten we beginnen met de basisdefinitie van een aandelenhandelsindicator.

Een aandelenhandelsindicator is elk type analyse dat u helpt betere beslissingen te nemen over uw transacties.

Om specifieker te zijn, een indicator is elke kwantitatieve maatstaf tegelijk die informatie geeft over de huidige staat van de economie, een industrie, een bedrijf, een effect of een grondstof.

Als het gaat om het verhandelen van de aandelenmarkt, zit de online wereld vol met tips: grafieken, indicatoren en strategieën. Iedereen denkt prijzen te kunnen voorspellen. Hoewel sommige strategieën goed zijn, zijn andere uitgebreid.

Deze lijst doorzoekt de pluisjes en biedt u echte indicatoren en strategieën die u kunt gebruiken om slimme beslissingen te nemen over uw volgende transactie.

VOLUMEGEWOGEN GEMIDDELDE PRIJS (VWAP)

Om VWAP-waarden te vinden, moet u “de verhandelde dollars voor elke transactie (prijs vermenigvuldigd met het aantal verhandelde aandelen) toevoegen en vervolgens delen door het totale aantal verhandelde aandelen voor de dag”.

Het is belangrijk om te onthouden dat VWAP een maat is voor de gemiddelde prijs die beleggers betalen in de loop van een handelssessie, niet per se een maatstaf voor waarde.

WAT IS VWAP?

De volumegewogen gemiddelde prijs (VWAP) is een intraday-berekening die wordt gebruikt om te vergelijken waar een effect momenteel wordt verhandeld met zijn volumegewogen gemiddelde voor dezelfde dag.

Het is een technische indicator die kan worden gebruikt als een handelsstrategie voor actieve handelaren. Het wordt echter ook gebruikt door grotere fondsen om de prijsontwikkeling van hun beleggingen te beoordelen.

Het is belangrijk op te merken dat deze indicator dagelijks wordt berekend.

Elke nieuwe handelssessie reset de formule. Er zijn echter andere “meerdaagse” vwap-indicatoren. 

VWAP STRATEGIE

Bij het kiezen van een handelsstrategie is het belangrijk om rekening te houden met veel verschillende factoren bij het beslissen hoe een aandeel te verhandelen. VWAP -strategieën (volumegewogen gemiddelde prijs) zijn enkele van de meest populaire strategieën die tegenwoordig door handelaren worden gebruikt.

Om VWAP te begrijpen, is het beter om een goed begrip van de componenten te hebben:

Volume – dit vertegenwoordigt het aantal aandelen dat in een bepaalde periode in het aandeel is verhandeld. Dit kan worden gemeten op basis van het totale volume voor de dag of voor een bepaalde periode die u wilt meten.

Gewogen gemiddelde prijs – dit vertegenwoordigt alle transacties gedurende een periode en berekent de gemiddelde prijs waartegen die transacties plaatsvonden. Het houdt geen rekening met openstaande of lopende bestellingen.

Prijs – dit is gewoon de prijs van het effect op basis van de laatste transactie die op de markt plaatsvond. De prijs is meestal wat u op een offertescherm ziet, maar omdat het alleen rekening houdt met de laatste transactie, kan het mogelijk zeer misleidend zijn over waar de prijs momenteel wordt verhandeld in vergelijking met andere transacties die mogelijk eerder in dezelfde periode hebben plaatsgevonden.

VWAP HANDEL

Voor handelaren kan VWAP worden gebruikt als een belangrijke benchmark om te beoordelen of de prijs van een effect boven of onder de reële waarde wordt verhandeld op basis van de huidige volumeniveaus.

Als u bijvoorbeeld kijkt naar een aandeel waarin u geïnteresseerd bent en het momenteel onder zijn VWAP handelt, kunt u overwegen dat aandeel te kopen, omdat het tot nu toe de hele dag tegen lagere prijzen heeft gehandeld.

Als gevolg hiervan kunt u mogelijk profiteren van gunstigere prijzen dan u zou krijgen als u tegen de huidige marktprijs zou kopen. Als dit uw strategie is, gelooft u dat de uptrend zich uiteindelijk zal voortzetten.

Omgekeerd, als u een momentumhandelaar bent, kan VWAP u vertellen wie de overhand heeft: stieren of beren. Daartoe zou je kunnen overwegen om naar beneden te gaan wanneer de prijzen onder vwap liggen, of lang wanneer ze boven zijn.

VWAP BOULEVARD

VWAP Boulevard is een indicator die het werkelijke verhandelde volume over een bepaalde periode (VWAP) gebruikt om weer te geven waar de oorspronkelijke gemiddelde prijs van institutionele kopers of verkopers is.

In wezen identificeert u het niveau van intraday vwaps voor de voorgaande dagen van hoger volume (of significante intraday candlesticks) dat het aandeel liep. Trek daar je lijn, wacht dan tot de huidige pre-market of intraday actie inhaalt en reageer op dat niveau.

Wanneer de prijs onder de VWAP-lijn ligt, suggereert dit dat de markt zich in een bearish trend bevindt.
Als de prijs hoger is dan de VWAP-lijn, suggereert dit dat de markt zich in een uptrend bevindt.

De VWAP Boulevard-indicator is ontworpen om handelaren te helpen aan de rechterkant van de markt te blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

invest crypto 51

Zal Shiba Inu omhoog gaan?

invest crypto 27

BOLLINGER BAND TRADING INDICATOR: Beginnersgids