in

CONSOLIDATIE VAN AANDELENHANDELSSTRATEGIEËN: wat ze zijn

WAT BETEKENT HET ALS EEN AANDEEL CONSOLIDEERT?

Wanneer een aandeel consolideert, gaat het in wezen zijwaarts. Zoals u zich herinnert uit onze bovenstaande grafiek van de vier fasen van de aandelenkoerscyclus, zijn er momenten waarop een aandeel niet stijgt of daalt.

In plaats daarvan consolideert het.

Wat betekent dit? Het betekent dat sommige beleggers hun aandelen verkopen, terwijl anderen kopen. Wanneer vraag en aanbod in evenwicht zijn, resulteert dit meestal in een stal met de prijs. Pas als iemand het overneemt, beweegt het aandeel in beide richtingen.

Als een aandeel bijvoorbeeld consolideert na een sterke prijsstijging, kan dit slechts een tijdelijke pauze zijn tijdens wat winst. Later in het consolidatieproces stopte de verkoop en gaat de accumulatie van aandelen verder.

De prijs blijft dus stijgen.

HOE WEET U OF EEN AANDEEL CONSOLIDEERT?

U weet of een aandeel consolideert wanneer het beperkt is tot het bereik ten opzichte van de trend. De beste manier om het te zien is op een grafiek of diagram. Een handelsbereik wordt gedefinieerd door de boven- en ondergrenzen.

Een aandeel voldoet mogelijk niet altijd precies aan de boven- en ondergrenzen van een consolidatiebereik. Als het echter consolideert, zal het hoogstwaarschijnlijk zo snel mogelijk terugkeren naar het handelsinterval.

Merk op hoe het aandeel een “koop climax” bereikt waarnaar in de bovenstaande grafiek wordt verwezen als BC. Het gaat dan verder met een reeks bounces tussen de ups en downs van de koop climax (BC) en de automatische rally (AR).

Na de C-fase distributiegebeurtenis op de hoogtepunten, wordt de prijs afgewaardeerd en keert de trend. Het zijn deze kenmerken die u helpen begrijpen of een aandeel in consolidatie is.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 30

STOCK GURU STRATEGIEËN: wat ze zijn en hoe ze werken

WAT ZIJN HANDELSPATRONEN: Beginnershandleiding