in

Gebruiken echte banken Bitcoin?

Cryptocurrency is de afgelopen jaren een veel voorkomende vorm van digitale valuta geworden. Met de toename van de populariteit van cryptocurrency voor investeringsmogelijkheden en als een vorm van betaling voor producten of diensten via online providers, erkennen echter niet alle binnenlandse en buitenlandse banken het als een levensvatbare vorm van valuta.

Wanneer u onderzoek doet naar welke banken cryptocurrency zullen accepteren, is het belangrijk om te zoeken naar bitcoin-vriendelijke of crypto-vriendelijke banken die de aankoop van Bitcoin (een vorm van cryptocurrency) ondersteunen met geld van uw bankrekening.

Gebruiken echte banken Bitcoin?

Binnenkort zullen er gereguleerde aanbieders in de EU zijn die zowel traditionele bankdiensten aanbieden, waaronder handel, “opslag” van cryptocurrencies. Dit is al lang het doel van veel FinTech (financiële technologie) start-ups om mensen die niet bijzonder tech-georiënteerd zijn in staat te stellen om cryptocurrencies zoals bitcoin te investeren / ontvangen en verzenden.

Bitwala – Blockchain Banking komt met zijn 4 jaar ervaring in de “blockchain banking” -industrie is een van de gevestigde serviceproviders en zal volgens zijn verklaringen de eerste provider zijn die, samen met een Duitse bank, eind juli / begin augustus een “Bitcoin-bank” aanbiedt. Het aanbod omvat dan ook alle traditionele bankdiensten (IBAN-rekening, overschrijvingen, creditcard) en de aankoop/verkoop van cryptocurrencies (Bitcoin).

WAAROM WERKEN NIET ALLE BANKEN MET CRYPTOCURRENCY?

Voordat u de redenen begrijpt waarom niet alle banken met cryptocurrency werken, is het belangrijk om te begrijpen wat cryptocurrency precies is.

Cryptocurrency is een type valuta dat digitale gegevensbestanden gebruikt als een vorm van geld, dus er is geen fysieke valuta zoals een dollarbiljet, maar eerder een reeks gegevensbestanden die waarden opslaan en uitwisselen. Die gegevensbestanden worden opgeslagen in veilige, gecodeerde gegevensblokken, ook wel blockchains genoemd. Het is blockchain-technologie die cryptocurrency mogelijk maakt omdat het fungeert als een gedistribueerd grootboek, een lijst met transacties die dient als een database van openbare financiële transacties.

De cryptocurrency binnen de blockchain kan in meerdere vormen voorkomen, zoals Bitcoin, Litecoin en Cardano.

Het is erg belangrijk op te merken dat cryptocurrency momenteel “gedecentraliseerde controle” gebruikt, wat betekent dat het verstoken is van enige persoon of overheidscontrole. Controle over elke cryptocurrency werkt via die veilige blockchain. Zonder de controle of regulering van cryptocurrency door een entiteit is er een grote volatiliteit van cryptocurrency.

Cryptocurrency kan worden gezien als een hoog risico voor banken. Banken zijn bezig met het verdienen van geld en met de volatiliteit van cryptocurrency kunnen banken zware investeringen verliezen wanneer er zelfs maar een kleine verandering in cryptocurrency is.

Het is even belangrijk op te merken dat banken niet met cryptocurrency willen werken vanwege volatiliteit, maar cryptocurrency kan in wezen contant geld nutteloos maken in de toekomst, een directe bedreiging voor banken die in fiatgeld werken. Zoals eerder vermeld, worden cryptocurrency-technologieën gemaakt en verhandeld als gedecentraliseerd en werken ze in een open source-omgeving. Cryptocurrencies worden dus gecontroleerd door code en transacties worden uitgevoerd door peer-to-peer-netwerken. Dit elimineert in wezen het gebruik van fiatgeld, een tussenpersoon en banksystemen.

Wat zijn de beste banken die cryptocurrencies accepteren?

Ondanks de bedreiging die cryptocurrency voor banken kan vormen, komt het steeds vaker voor dat banken cryptocurrency accepteren als een vorm van digitale valuta omdat ze de waarde van cryptocurrency-technologie zien.

Er is geen betere bank die cryptocurrency accepteert. Als ervaren belegger is het belangrijk om specifiek bitcoin-vriendelijke en crypto-vriendelijke bankopties te onderzoeken om aan uw financiële behoeften te voldoen.

HOE EEN BANKREKENING VOOR CRYPTOCURRENCY TE OPENEN

Als u een bankrekening voor cryptocurrency wilt openen, is het belangrijk om uw financiële doelen te begrijpen en vervolgens het onderzoek te doen naar welke bank het beste voor u zou zijn.

Wanneer u begint met zoeken, moet u rekening houden met het volgende:

 • Bankregelgeving – U moet eerst overwegen in welk land u wilt bankieren en vervolgens de bankregels in dat land onderzoeken met betrekking tot de acceptatie van klanten met betrekking tot cryptocurrencies, cryptocurrency-gerelateerde activiteiten en cryptocurrency-gerelateerde banken.
 • Land van verblijf

 • – Uw land van verblijf of waar uw bedrijf is gevestigd (waar u bedrijfsbelasting betaalt) kan van invloed zijn op de vraag of u een aanvrager met een hoog of laag risico bent.
 • Bron van fondsen – Er is een niveau van anonimiteit geassocieerd met de aard van cryptocurrency-technologie. Dit kan het moeilijk maken om een bron van fondsen te bewijzen via cryptocurrency. U moet uw cryptocurrency-inkomsten identificeren en bewijzen voordat u een bankrekening voor cryptocurrency opent.

Zodra u uw due diligence doet op het begrijpen, onderzoeken en bewaken van deze artikelen, kunt u doorgaan met het openen van een bankrekening voor cryptocurrency met vertrouwen.

KUN JE CRYPTOCURRENCY KOPEN VIA BANKEN?

In de Verenigde Staten kunt u cryptocurrency kopen met behulp van een cryptocurrency-uitwisseling die USD ACH-bankoverschrijvingen accepteert. Een cryptocurrency exchange is een platform dat overeenkomt met kopers en verkopers. Als eenvoudig voorbeeld kunt u via een cryptocurrency-uitwisseling fiat-geld overboeken met behulp van een ACH-bankoverschrijving in ruil voor cryptocurrency zoals Bitcoin. Er zijn verschillende soorten digitale valuta- of cryptocurrency-uitwisselingen die u kunt gebruiken om cryptocurrency te kopen met een bankoverschrijving in de VS, waaronder Gemini, Coinbase, Paxful, Revolut en Robinhood, om er maar een paar te noemen.

De stappen om cryptocurrency te kopen met fiat-geld op uw bankrekening zijn eenvoudig.

 1. Maak een portemonnee – Voordat u begint met kopen, is het belangrijk om een portemonnee in te stellen. U kunt uw geld op een cryptocurrency-uitwisseling houden, maar het wordt niet aanbevolen om het daar voor een lange periode te bewaren. Door het opzetten van een veilige portemonnee kunt u uw investering opslaan.
 2. Registreer een account bij een cryptocurrency-uitwisseling – Selecteer na het doen van uw onderzoek een digitale valutawissel (zoals hierboven vermeld) die ACH-bankoverschrijvingen accepteert.
 3. Koppel uw bankrekening

 4. – Koppel binnen de cryptocurrency-uitwisseling uw bankrekening, waarvoor u mogelijk uw online bankservice en wachtwoord moet opgeven, evenals uw banknaam, routeringsnummer, rekeningnummer en accounttype.
 5. Koop cryptocurrency – Via uw uitwisseling kunt u beginnen met het kopen van cryptocurrency, die kan komen in de vorm van Bitcoin, Litecoin, Ethereum, enz., Afhankelijk van de investering die u kiest.
 6. Breng uw cryptocurrency

 7. over naar uw portemonnee – Om uw cryptocurrency-aankoop te beveiligen, brengt u uw digitale valuta over van de exchange en naar uw wallet.

WAT WORDT DE TOEKOMST VAN BANKEN EN CRYPTOCURRENCIES?

Naarmate de verfijning van cryptocurrency- en blockchain-technologieën blijft evolueren, houden deze technologieën een grote belofte in voor consumenten om te investeren in en gebruik te maken van verschillende vormen van digitale valuta voor goederen en diensten via een druk op de knop via online providers. Hoewel cryptocurrencies veel gemak bieden, hebben ze een hoog risico en volatiliteit. Als een gedecentraliseerde vorm van valuta, als cryptocurrency blijft worden aangenomen als een vorm van reguliere valuta, zou cryptocurrency fiat-geld kunnen elimineren door banken uit te schakelen.

Ondanks dit risico zien we een trend van toenemende acceptatie van cryptocurrencies door banken, omdat ze de waarde van blockchain-technologie en de bereidheid van consumenten om digitale valuta te adopteren zien. De toekomst van bankieren en cryptocurrency is onzeker, maar naarmate de technologie vordert, kunnen we steeds meer banken zien investeren in cryptocurrency- en blockchain-technologiestrategieën.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pexels antoni shkraba 5583964

BTC Mining: wat het is en hoe het werkt

pexels peter kambey 11286700

Landen die plannen hebben voor cryptocurrencies van centrale banken