in

Hypotheken, nieuwe regels komen eraan

Er zijn al twee jaar verstreken sinds de economische crisis, begonnen in de Verenigde Staten, de wereldeconomieën trof.
Het begon allemaal, zoals gezegd, in de USA with the tsunami of muti subprime, or easy loans, ook toegekend aan mensen die normaal gesproken niet de vereisten zouden hebben gehad om een hypotheek te verkrijgen, gezien het vrij hoge risico dat ze niet in staat zouden zijn om te gaan met soms zeer hoge termijnen.


We kennen allemaal de gevolgen van deze roekeloze concessies en helaas betalen we ze elke dag.
Het is echter tegenwoordig het nieuws dat Italiaanse leners eindelijk iets te vieren zullen hebben, want in de Official Gazette Er is een wet gepubliceerd om de zomermanoeuvre om te zetten die in wezen de nieuwe regels voor draagmoederschap implementeert.
Artikel 2 van het Anticrisisdecreet (78/2009) heeft namelijk een boete ingevoerd voor banken die belemmeren, waardoor de zogenaamde portabiliteit zonder kosten van de hypotheek wordt vertraagd.


Daarom, met deze nieuwe wetgeving, in het geval dat de subrogatie van de vastgoedlening niet wordt geperfectioneerd binnen 30 dagen vanaf de datum van het verzoek van de inkomende bank aan de uitgaande, heeft de klant recht op compensatie “in een bedrag gelijk aan 1% van de waarde van de lening voor elke maand of fractie van een maand vertraging“.
Deze haperingen hebben zelfs de Antitrust om vorig jaar aan 23 Italiaanse instellingen boetes op te leggen voor ongeveer 10 miljoen euro voor “oneerlijke handelspraktijken” (sanctie die vervolgens door de TAR te midden van de controverse werd geannuleerd en binnenkort onderworpen aan een nieuwe uitspraak van de Raad van State).


Vanaf vandaag veranderen de zaken echter, alsof de verhuisoperatie wordt vertraagd, de lener die een lening ter waarde van 100 duizend euro heeft overgemaakt, zou kunnen profiteren van een terugbetaling van 100 euro voor elke maand of fractie van een maand vertraging. Om duidelijk te betalen zal de vertrekkende bank de mogelijkheid hebben om terug te slaan op de inkomende in het geval dat de vertraging hieraan te wijten was.

Een verandering zeker in het voordeel van kredietnemers, die een veel gemakkelijkere manier zullen hebben om hun hypotheek te heronderhandelen.
Op dit punt is het duidelijk dat u goed moet letten op veranderingen in de rentetarieven en de leveringsvoorwaarden van banks, variabelen die de kosten van een hypotheek sterk kunnen beïnvloeden, zelfs enkele jaren nadat deze is bedongen. Het verbeteren van de financieringssituatie is eenvoudiger.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Het ABC van autoverzekeringen

jumpstory download20200925 101051

De waarde van luxe woningen groeit