in

WAT IS EEN DRIEHOEKSMODEL?

Driehoekige patronen zijn een collectief van kaarsen die in de loop van de tijd een algemeen grafisch patroon vormen in de vorming van een driehoek. Het kunnen oplopende driehoeken, dalende driehoeken of symmetrische driehoeken zijn.

In alle opzichten is de gemakkelijke manier om een van deze te herkennen, een trendlijn op en neer te tekenen van de meest recente prijsactie van het in-game aandeel.

Als je merkt dat de stick zich in een top wikkelt, vormt deze waarschijnlijk een driehoekig patroon.

Deze kunnen met verschillende namen worden genoemd. Sommigen noemen ze graag wimpels, anderen noemen ze graag wiggen. Afgezien van misschien een paar tinten hier of daar, zijn ze allemaal in principe hetzelfde – grafische patronen die op een driehoek lijken.

EEN DRIEHOEKSDIAGRAMSJABLOON LEZEN

Driehoekige modellen beginnen met een bredere prijsklasse en volatiliteit. Na verloop van tijd krimpen ze in een piek van lagere volatiliteit en krimpende prijsklasse.

Dit gaat gepaard met een reeks hogere toppen en hogere bodems, of lagere toppen en lagere bodem of een symmetrische zijwimpel van hogere ups en downs. Sommige variaties hierin kunnen voorkomen, zoals een platte basis of een platte bovenkant.

Ongeacht de
specifieke kenmerken van de formatie, is het doel als handelaar om het pad van de minste weerstand te bepalen zodra het aandeel de formatie verlaat. Langs deze lijnen zien we meestal oplopende driehoeken ze naar beneden oplossen; Dalende driehoeken lossen meestal naar boven op.

De werking van volume en prijs zijn ook van fundamenteel belang om een driehoekig patroon te lezen. Elke grafische sjabloon moet u een verhaal vertellen, net als kandelaarmodellen. Absorberen stieren neerwaartse druk in een dalende driehoek? Of verkopen beren aan stieren in een oplopende driehoek?

Elk model zal je, als je goed genoeg kijkt, de weg van de minste weerstand aan de horizon laten zien. Eenmaal gespot, geeft het driehoekspatroon u een groot risico om de setup voor uw bedrijfsplan te belonen.

Laten we elk type driehoekig model eens wat dieper bekijken.

Aflopende driehoekspatronen

Het dalende driehoekspatroon is een van de meest herkenbare grafiekpatronen in de handel. Het wordt meestal gevormd als een omkering aan het einde van een downtrend of als een voortzettingspatroon in een uptrend. Het biedt stieren de mogelijkheid om op te laden na het nemen van winst in een aandeel.

Vaak gelabeld als een dalende wig, is het belangrijk op te merken dat het aandeel in beide richtingen kan oplossen, omhoog of omlaag. Om deze reden is het altijd beter om je stops te respecteren. Over het algemeen wordt echter aangenomen dat het een bullish patroon is.

Een van de meest populaire is de breakout-strategie. In deze strategie wacht u tot het aandeel een reeks volatiliteitskrimpen plaatst en koopt u vervolgens op de doorbraak van de bovenste trendlijn.

Zoals in het vorige voorbeeld is getoond, wilt u het breedste deel van de driehoek meten en dit vervolgens instellen als de doelafstand wanneer u overlapt vanaf het uitbreekpunt. Uw stop zou lager zijn dan het laatste modelminimum.

Oplopende driehoek model

Patronen van oplopende driehoeken kunnen ook in beide richtingen verdwijnen. Net als zijn tegenhanger, wilt u altijd vasthouden aan uw stops als u het mis hebt met handelen. Stijgende driehoekspatronen worden echter algemeen aanvaard als bearish patronen.

Idealiter wil je een reeks hogere dieptepunten zien die zich in de titel vormen. Om een bearish positie in te nemen, raden we aan om op zoek te gaan naar hoge verkoopdruk als het aandeel nieuwe hoogtepunten in de line-up bereikt.

Zodra het aandeel zijn hoogtepunt bereikt en de verkoop zijn werk heeft gedaan, zoekt u naar een foutinvoer via een signaallijn of een lagere trendlijn.

Merk in het bovenstaande voorbeeld op hoe naarmate het aandeel vordert, verkoopdruk voorkomt dat het een nieuw hoogtepunt bereikt. Het is als “aan tafel lopen”. Het eindresultaat is onvermijdelijk, het kost alleen wat tijd om aan het einde van de tafel te komen.

Voor geruchten, neem je standpunt in over de distributie, met het risico van de hoogtepunten. Doelen kunnen worden ingesteld op het minimum van de structuur of door het brede deel van de driehoek te meten en toe te passen op het uitbreekpunt.

Symmetrische driehoekspatronen

Symmetrische driehoekspatronen lijken erg op wimpels. Naarmate de structuur zich vormt, verwacht je hogere bassen en lagere hoge tonen te zien. Dit resulteert in een apex formatie. In tegenstelling tot stijgende of dalende driehoeken kan het echter iets moeilijker zijn om de richting van de geringste weerstand in het begin te voorspellen. Soms kunnen ze zich een beetje 50/50 in de natuur voelen.

Vergelijkbaar met het
volatiliteitskrimpmodel dat we bespreken in onze beste strategie voor kleine accounts, kan het onder de juiste omstandigheden tot grote winsten leiden. Hier zijn enkele grafische voorbeelden van waar u op moet letten in een symmetrisch driehoekig model.

In dit voorbeeld hebben we een valse pauze. Zoals je kunt zien, is het soms moeilijk om zo’n smal model te beoordelen. Naarmate het model evolueerde en herstelde, kon u echter uw vooringenomenheid omkeren en het nieuwste dieptepunt riskeren voor een lange transactie.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
invest crypto 23

AANDELENGRAFIEK HANDELSPATRONEN: wat ze zijn en hoe ze te interpreteren

invest crypto 64

HET DUBBELE BODEMMODEL of W-vormig: wat het is en hoe het te lezen