in

Met Todomodo begin je niet!

De duizenden mensen die hun vakantie hebben georganiseerd via de Todomodo online tour operetor blijven thuis. Het bedrijf heeft in feite alle vertrekken opgeschort omdat het van plan is zijn CEO, Alessandro Scotti, aan te klagen, beschuldigd van een gat van miljoenen euro’s waardoor het bedrijf failliet ging.
Inmiddels heeft de Codacons besloten een klacht in te dienen bij het Openbaar Ministerie om na te gaan of er strafrechtelijk relevante profielen in de affaire zitten.

Toevertrouwd aan de CEO Alessandro Scotti door het financiële bedrijf Ia Partners srl dat 70% bezit, verkocht Todomondo online reizen, maar tal van schuldeisers, van luchtvaartmaatschappijen tot hotels, hebben hun diensten niet meer verleend en daarom heeft het bedrijf besloten om vertrek op te schorten: “We verontschuldigen ons bij al onze klanten – leest het persbericht – en informeren hen dat, zal terugbetalingen van de onderneming zelf kunnen verkrijgen in geval van herkapitalisatie, terwijl, in aanwezigheid van de wettelijke vereisten, terugbetaling kan worden gevraagd aan het Nationaal Garantiefonds voor de consument van toeristische pakketten».

Alessandro Scotti is sinds 14 juli “vreemd aan het management van het bedrijf Todomondo spa”. Niet alleen dat, het is een schuldeiser voor de samenleving. Dit wordt gespecificeerd met een korte notitie van het advocatenkantoor Minella, dat verantwoordelijk is voor het beter definiëren van de relaties tussen Scotti zelf en de touroperator. Volgens de advocaat is Minella Scotti “het niet eens met de beslissingen van de meerderheidsaandeelhouder van Todomondo, Ia Partners”, en in het bijzonder met de beslissing om de activiteiten van de touroperator op te schorten.

Bovendien, zo staat in de notitie, heeft Scotti “geen persoonlijke verantwoordelijkheid voor de financiële problemen van Todomondo” en is hij vreemd “aan elke aanklacht. Inderdaad, Scotti – schrijft de advocaat Minella – is zelf schuldeiser van het bedrijf“. Daarnaast, herinnert de advocaat zich, “werd de verkoop van het bedrijfsonderdeel van 31 maart 2009 voorafgegaan door een due diligence uitgevoerd door een toonaangevend accountantskantoor”.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Gaddafi ontmoet Marcegaglia

Cassatie: illegale immigranten uitzetten, zelfs als de kinderen studeren