in

PA, steeds duurder voor bedrijven

Maar liefst 12.334 euro, is de gemiddelde uitgave die elk bedrijf per jaar moet maken om te voldoen aan de administrative burdens. Dit blijkt uit een enquête die deze maand is uitgevoerd door het Studiecentrum van Unioncamere, waaruit blijkt dat, in vergelijking met 2006, de bedrijven ongeveer 1,7 miljard euro meer hebben uitgegeven met een gemiddelde stijging per bedrijf van 4,4%.

Deze groei is echter lager dan de inflatie in dezelfde periode.
De kosten dat de <een href=”http://web.archive.org/web/20100310111351/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/imprese/” class=”st_tag internal_tag” rel=”tag” title=”Posts gemarkeerd met bedrijven”>bedrijven betalen voor administratieve verplichtingen zijn helaas nog steeds erg hoog”, benadrukt de president van <a href="http://web.archive.org/web/20100310111351/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/unioncamere/" class="st_tag internal_tag" rel="tag" title= "Post gemarkeerd met unioncamere”>Unioncamere, Ferruccio Dardanello.

Ongetwijfeld is het noodzakelijk om verder te gaan op de weg van administratieve vereenvoudiging en de verspreiding van telematica, die vandaag – en het is een feit dat ons troost – drie keer de bedrijven in vergelijking met 2006“.

Een verrassend feit komt naar voren, namelijk het feit dat ongeveer 50% van bedrijven een vrij positief oordeel formuleert over de diensten die worden aangeboden door de Public Administration. Aan ontevredenen geen gebrek, een goede 32,2% die benadrukt dat het bureaucratische mechanisme nog te complex en te duur is.

Volgens het onderzoek zijn de gemiddelde kosten van servicebedrijven (ongeveer 12.700 euro) hoger dan die van productiebedrijven (ongeveer 11.700 euro). Bovendien blijkt uit de enquête dat 45,5% van het totale bedrag van administratieve heffingen betaald door bedrijven verwijst naar externe kosten, terwijl de resterende 54,5% betrekking heeft op interne kosten van het bedrijf.
Ook de dynamiek van de kosten laat geen ruimte voor groot optimisme. Voor 27,8% van bedrijven, stegen de kosten van de belangrijkste administratieve verplichtingen ten opzichte van 2007 (in 2006 trof deze perceptie 24,6% van de bedrijven), terwijl ze voor 63,6% vrijwel onveranderd bleven (het vergelijkbare aandeel was 60,2% in 2006).

Slechts 8,5% van het productiesysteem registreerde een daling, bijna identiek aan de laatste enquête.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RC Auto, de gegevens van het Observatorium

Piazza Affari: positieve afsluiting