in

Vaarwel munten!

In het nieuwe jaar zal het kopen van een koffie of krant gemakkelijker zijn, vooral voor al die mensen die nog nooit in hun portemonnee hebben gehouden of moeite hebben om de code van hun kaart te onthouden.
De oplossing wordt geboden door Barclays waarmee vanaf maart al zijn Europese klanten tot een maximum van 10 pond ongeveer 11 pond kunnen kopen euro, alles wat ze willen, simpelweg door de pin dicht bij een magnetische lezer te houden, zonder een pin te hoeven typen.

Deze methode, genaamd “contactloos”, is momenteel alleen operationeel in <a href="http://web.archive.org/web/20091212154647/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/gran-bretagna/" class="st_tag internal_tag" rel="tag" title="Post gemarkeerd met Groot-Brittannië”>Groot-Brittannië, Spanje, Turkije en Zwitserland, terwijl in Italië, die erom heeft gevraagd, waarschijnlijk volgend jaar zullen aankomen, waarbij ongeveer vijf miljoen gebruikers betrokken zijn.


Deze vertraging is toe te schrijven aan de moeilijkheid die de zogenaamde cultuur van virtuele valuta ondervindt om wortel te schieten, hoewel de markt nu duidelijk in deze richting beweegt, met aanzienlijke voordelen voor zowel gebruikers, die over een veel praktischere en snellere manier van papiergeld zullen beschikken, als banken die een concrete besparing op de kosten van de kaart krijgen.
Barclays zal de eerste bank zijn die dit type debetkaartservice op Europees niveau aanbiedt, waardoor kleine aankopen in wezen rechtstreeks van de zichtrekening van de houder kunnen worden afgeschreven.

Op deze manier kunnen de bewerkingen zeer snel worden uitgevoerd, met een grote besparing van tijd, veilig zijn, zelfs in geval van verlies of diefstal. In dit geval zal de dief in feite zeker geen duizelingwekkende bedragen kunnen opnemen en zelfs als de dief ons zou willen verspillen aan het geluid van 10 euro, zou de kaart na een bepaald aantal “beurten” toch de code nodig hebben.

De kaart kan ook worden gebruikt voor grotere aankopen, maar in dit geval is het inbrengen van de beveiligingspin nodig.

In plaats daarvan, om het te gebruiken in “<a href =”http://web.archive.org/web/20091212154647/http://www.finanzaoggi.it/blog/tag/contactless/” -modus, class = “st_tag internal_tag” rel = “tag” title =”Post gemarkeerd met contactloze”>contactloze” modus, is het voldoende om het dicht bij de magnetische lezer te brengen op het moment van aankoop, wat zal worden bevestigd met een eenvoudige pieptoon en een bericht van “transactie heeft plaatsgevonden”, met een enkele voorzorgsmaatregel, die van niet te veel bewaren weg van de kaart van de lezer.
De macchiana zal na aankoop geen ontvangstbewijs afgeven, altijd met het oog op het besparen van tijd en geld, hoewel het dan risico kan worden gemaakt.
In het Verenigd Koninkrijk zijn er al 8000 winkels die zich hebben aangesloten bij deze nieuwe snelle betaalmethode, met het vooruitzicht dat eind maart het hele Engelse grondgebied gedekt zal zijn.
De prognoses zijn, naast de uitvoerbaarheid en vereenvoudiging die de pinpas biedt, ook gebaseerd op de voorbeelden die eraan voorafgingen. In feite lijkt de kaart contactloos, sterk op PayWave

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pasen van het redden!

GGO’s, de EU is niet verplicht om ze te kweken