in

Andere VIP’s in het belastingnetwerk

De Belastingdienst heropent de strijd tegen al die VIP’s die, om te profiteren van een lager belastingniveau, besluiten hun woonplaats naar het buitenland te verplaatsen. Na de gevallen van Valentino Rossi en Ornella Muti, om er maar een paar te noemen, kwamen dit keer de ontwerper Valentino Garavani en de zangers Umberto Tozzi en Little Tony in het vizier.

De drie kregen namelijk een belastingaanslag van vele nullen, juist omdat de Belastingdienst de verplaatsing van verblijf naar het buitenland meer dan verdacht vond.
Voor het eerst is er sprake van een bedrag van zo’n 55 miljoen euro, na een rapport van het Lazio Finance Agency dat de woning van de ontwerper in Londen als zeer verdacht zou hebben beoordeeld.

Garavani zou dus een boete van 33 miljoen hebben ontvangen tussen belastingen, boetes en verschuldigde rente, terwijl 22 miljoen het bedrag zou zijn dat het Agentschap aan zijn partner, Giancarlo Giammetti, heeft gevraagd voor hetzelfde misdrijf van “fictieve woonplaats”.
De twee stonden niet werkeloos toe te kijken en vanuit hun Kantoor in Londen antwoordden ze dat ze na de verkoop, zo’n tien jaar geleden, van hun Maison zowel hun woning als hun belangen naar Londen hadden overgebracht en dat er in het verleden al een controle was uitgevoerd en dat alles regelmatig was geweest.
Het gaat niet beter met Umberto Tozzi en Little Tony die eind 2008 door de Belastingdienst een beoordeling kregen met betrekking tot de aangiften van de jaren 2001-2005.
In Tozzi zou de door de Belastingdienst gepresenteerde rekening gelijk zijn aan 3,4 miljoen euro voor de overdracht van de woning naar Monte Carlo, terwijl de map die bij Little Tony zou aankomen twee zou zijn, een van 250.000 euro en de andere van 100.000 euro.
De zanger verdedigt zich met het argument dat zijn residentie in San Marino nu historisch is, daterend van zeven generaties geleden, en dat het absurd wordt gevonden om hem te willen belasten om slechts 180 dagen per jaar in ons land te verblijven. Boosaardig, Antonio Ciacci, dit is de echte naam van de beroemdste tuft in Italië, mediteert al een beroep op de Privacy Guarantor, aangezien de gepresenteerde documenten informatie bevatten met betrekking tot zijn familie.
We zullen zien wie er wint als de Belastingdienst of de VIP’s, maar het is nu zeker dat de mazen van de fiscus strakker worden.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Op vakantie winnen tradities

jumpstory download20200925 101051

Ryan, verlaat ons niet! – stoppen met Ryanair vluchten?