in

Arme landen

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon zei dat hij op de top van volgende maand met wereldleiders zou aandringen op de nakoming van beloften over humanitaire hulp aan arme landen, maar uitte zijn bezorgdheid dat de wereldwijde crisis hun vastberadenheid zou kunnen verzwakken.

In een interview met Reuters zei de secretaris-generaal dat hoewel hij door leiders van ontwikkelde landen werd gerustgesteld dat ze de reikwijdte van hun hulp niet zouden verminderen, er nog steeds bezorgdheid is dat deze beloften op de lange termijn niet kunnen worden nagekomen.

“Naarmate de situatie nog erger wordt, ben ik bezorgd dat dit van invloed zal zijn op de bereidheid en het vermogen om middelen voor ontwikkelingslanden te vinden,” zei Ban.

“Het is mijn taak om wereldleiders te houden aan het uitgestippelde pad.”

Ban zei dat hij geen uitstel zou accepteren van overeengekomen doelen om de levensomstandigheden van de armen te verbeteren, hoewel een senior VN-adviseur waarschuwde dat de millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling mogelijk niet op schema worden bereikt.

De acht MDG’s, die in 2000 werden aangekondigd, stelden doelen voor de bestrijding van armoede, honger en ziekte tegen 2015. Maar econoom Jeffrey Sachs, adviseur van Ban, kondigde vorige week in Tanzania aan dat de datum mogelijk moet worden uitgesteld.

“We kunnen deze datum niet wijzigen. 2015 is de ultieme limiet en dus moeten we in staat zijn om de doelen tegen dat jaar te bereiken,” zei Ban.

De secretaris voegde er ook aan toe dat hij alle leiders die op 2 april de G20 in Londen zullen bijwonen, zou schrijven om hen aan te sporen de toestand van de armen niet uit het oog te verliezen, zelfs in een tijd waarin de aandacht is gericht op hoe uit de crisis te komen.

“Dit zal mijn sterke boodschap zijn aan de G20-leiders”, zei Ban, die de top zal bijwonen die ’s werelds grootste economieën en grote ontwikkelingslanden, zoals India en Brazilië, samenbrengt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

jumpstory download20200925 101002

Er wordt overeenstemming bereikt over het Plan-Obama

730:De tijd dringt