in

Assicurazione.it de enquêtes over de dekking van ongevallen door bestuurders

Uit de resultaten van de enquêtes van Assicurazione.it, de toonaangevende vergelijker van de verzekeringsmarkt op het web, op de autoverzekeringsmarkt blijkt een zorgwekkend feit: slechts 5,8% van de automobilisten onderschrijft extra ongevallendekking voor bestuurders. Zorgwekkend omdat volgens enquêtes in de autoverzekeringssector maar liefst 69,2% van de verwondingen bij verkeersongevallen bestuurders zijn.

Dezelfde Alberto Genovese, CEO van Assicurazione.it, bevestigt in een reactie op de gegevens van de studie dat in het geval dat de gewonde bestuurder ook verantwoordelijk is voor het ongeval, zonder dekking voor het ongeval van de bestuurder, de Insurance.it niet verplicht is om de geleden schade te vergoeden, terwijl ‘minder dan € 0,20 per dag voldoende zou zijn om veilig te zijn’.

Een aanvullende dekking waarvan u heel vaak afstand doet, de bestuurdersongevallenpolis is niet verplicht om te besparen op de uiteindelijke kosten van de verzekering, en gezien de voortdurende stijgingen van de prijzen van verzekeringspremies, geven automobilisten er de voorkeur aan om alleen RC-auto’s te kopen.

Zoals bevestigd door Assicurazione.it kunnen consumenten dankzij online vergelijkingsdiensten eindelijk een offerte krijgen van de beste aanbiedingen die op de markt beschikbaar zijn, gemakkelijk online, tot 500 euro besparen, zich abonneren op het handigste beleid.

Het grootste aantal ongevallenpolissen voor bestuurders werd afgesloten in Lombardije, 10,6% van de verzekerde automobilisten, gevolgd door Emilia Romagna, met 7,49%, en Piemonte met 7,01%.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Markten nog steeds in volle crisis

Online inkomen: belastingbetalers willen niet op het net belanden