in

Automotive sector: goed herstel

Goede gegevens voor de sector auto in september, waarbij de vierde stijging van het jaar werd geregistreerd.
Een positieve prestatie die ongetwijfeld moet worden toegeschreven aan de public incentives.
Volgens gegevens vrijgegeven door Ministerie van Infrastructuur en Transport, werden in september 189.476 nieuwe auto’s geregistreerd, met een stijging ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar met 6,8%.

“Deze stijging werd verkregen met wat forcering op nul kilometer, maar het is nog steeds een positief cijfer”, zeggen ze tegen het Promotor Study Center, dat zich herinnert hoe we aankwamen bij de vierde opeenvolgende stijging van een jaar dat begon met een daling van 33% in januari en 24% in februari.
De CSP onderstreept echter niet toevallig dat de beslissende trendomkering van de Italian automotive market te wijten is aan overheidsstimulansen met ingang van 7 februari.


De reactie op deze maatregel is nogal traag geweest vanwege onvoldoende beschikbaarheid van gestimuleerde auto’s.
Dit probleem is nu echter opgelost: “Vanaf juni sluit het maandelijkse saldo van registraties in feite positief en het is te verwachten dat dit ook het geval zal zijn in het laatste kwartaal van het jaar”, leggen de experts van het CsP uit. Die voor heel 2009 uitgaan van een volume aan registraties van meer dan 2 miljoen eenheden, met een daling ten opzichte van 2008 tot slechts 5%.

De regering heeft besloten om het steunprogramma voor volgend jaar te verlengen, enerzijds heeft dit voorkomen dat er een laatste haast is om te kopen, anderzijds garandeert het een rustiger 2010.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

EU:werkloosheid nog nooit hoger

ECB, nieuwe renteverlaging