in

Belastingen, tussen controles en ontduiking

Alleen al op Sardinië werd in de eerste acht maanden van 2009 maar liefst 190 miljoen euro ontdoken. Dit zijn de gegevens die zijn vrijgegeven na de controles van de Guardia di finanza.
“Dit – legde de kolonel van de gele vlammen, Francesco Capasso uit – leidt ons ertoe om door te zetten in de controle- en bewakingsactiviteit die dit jaar, op basis van ministeriële richtlijnen, de verdieping van de controles tegen eigenaren van luxe auto’s en boten van meer dan 50 ton ziet”.

Ook werd 38 miljoen euro aan onbetaalde btw ontdekt, 67 procent meer dan vorig jaar. Geïdentificeerd 107 onbekenden aan de Agenzia delle Entrate. Uit de onderzoeken naar totale ontduikers 59 miljoen euro in het zwart opdoken, zouden de aantallen opnieuw kunnen stijgen dankzij de drieduizend controles die voor dit jaar door de Guardia di Finanza: het leger zal het beheer van de boekhouding over meerdere jaren van activiteit en individuele operaties verifiëren.

Een belangrijk instrument zal de redditometro zijn die het mogelijk zal maken om het veronderstelde inkomen te reconstrueren op basis van bestedingscapaciteit: “Deze bestedingscapaciteit – zei de commandant van de Guardia di Finanza van Sardinië, Francesco Capasso – wordt vervolgens vergeleken met de verklaringen van deze onderwerpen aan de fisco waarvoor in geval van duidelijke afwijkingen de controle zal worden verdiept.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Luxegoederen: geen kortingen meer voor verenigingen

Caffe’ Lavazza betaalt Julia Roberts 1,2 miljoen euro om zijn mond te houden