in

De ideeën van Google


Google wil contant geld “oppotten” terwijl het zich verzet tegen de economische neergang, maar is niet van plan om dalingen van de inkomsten te registreren. Eric Schmidt, CEO van het toonaangevende webzoekmachinebedrijf, zei dit gisteravond.

Google zal zijn cashbuffer van $ 8,6 miljard alleen gebruiken voor “zeer, zeer conservatieve investeringen”, zei Schmidt, en het is onwaarschijnlijk dat er in de huidige situatie een dividend zal zijn.

“We hebben het helemaal niet gehad over een dividendbetaling”, zei de CEO tijdens een interview in de marge van de “ECO:nomics”-conferentie van de Wall Street Journal in Santa Barbara, Californië. “Op dit moment is onze visie om contant geld te verzamelen.”

Schmidt zei dat de
economische storm alle vormen van reclame zou treffen, inclusief online advertenties waarvan de schatkist van Google afhankelijk is, hoewel het bedrijf een daling van de inkomsten als onwaarschijnlijk beschouwt.

“We verwachten dit soort dingen niet”, zei Schmidt in een interview met CNBC op de vraag of de diversiteit van de samenleving het zou kunnen beschermen tegen de economische vertraging.

Maar, voegde de CEO eraan toe, “vanuit mijn perspectief is het moeilijk voor te stellen waarom we een daling zouden moeten zien.”

Schmidt zei ook dat Google blijft kijken naar mogelijke overnamemogelijkheden, hoewel hij eraan toevoegde dat hij niet zeker weet of de prijzen laag genoeg zijn, of dat de crisis is uitgebodemd.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Goede prestaties van de tertiaire sector

Honden en katten op vakantie!