in

De supersalarissen van Italiaanse europarlementariërs

Nieuw, negatief record voor Italiaanse politici, die er dit keer in slagen om in het buitenland ‘erkend’ te worden.
Het lijkt er zelfs op dat italiaanse europarlementariërs de best betaalde in Straatsburg zijn en meer dan 20 duizend euro per maand weten te verdienen.

De gegevens van deze echte brekende salarissen kwamen naar voren dankzij een enquête gepromoot door massamedioloog Klaus Davi die de enquête uitvoerde rekening houdend met het salaris van het afgelopen jaar en de gegevens gepubliceerd op de officiële websites van de parlementen en regeringen van de belangrijkste lidstaten van de EU.
Hier zijn de cijfers en gegevens die mensen zullen laten praten over schandalen, waardoor burgers in de tussentijd geïrriteerd raken die in kranten en onderzoeksboeken blijven lezen hoe in plaats daarvan Italiaanse politici met een Europese zetel de sessies blijven verlaten en geen talen kennen.

Maar ondertussen wordt hij nog steeds betaald voor restaurants, blauwe auto’s met chauffeurs, mobiele telefoons, bioscopen, theaters, snelwegen, treinen en vliegtuigen, zwembaden en sportscholen.
Om de waarheid te zeggen, moet echter gezegd worden dat dit opvallende salaris wordt betwist door Britse collega’s die iets meer verdienen: 20.760 euro bruto per maand, tegen 20.600 euro ontvangen door Italianen. Maar als je de veel lagere kosten van levensonderhoud in Italië dan in het Verenigd Koninkrijk, keert het primaat terug naar de BelPaese.

Dan volgen de Fransen die dankzij de betaalde bedragen voor de betaling van de assistenten een salaris van20.416 euro bereiken. Een bedrag, dat laatste zelfs het dubbele is ten opzichte van de Duitse vertegenwoordigers, vierde op de ranglijst met 10.729 euro. Ruim 8.000 euro per maand ontvangen: Iers, Nederlanders en Oostenrijkers (respectievelijk 8.615, 8.060 en 8.023 euro), gevolgd door Belgen (6.625 euro), Spanjaarden (4.945 euro) en Finnen (4.350 euro).

Onderaan de Unie staan de leden van de Portugese en Litouwse regeringen met 3 707 euro en 3 139 euro.
De cahier des doléances eindigt hier niet. Volgens de analyse van Davi lopen de Europese ministers niet ver achter. Ze blijven op het podium staan en veroveren de eerste positie, de Fransen met een salaris van 20.295 euro bruto per maand. Verrassend genoeg worden de tweede en derde plaats ingenomen door de Oostenrijkse leden van de Nationalrat (16.047 euro) en Belgen (15.540 euro) die de Engelsen en Italianen overtreffen, bijna 14.000 euro (13.970 euro en 13.920 euro).
De Ierse en Duitse ministers die respectievelijk 12.967 euro en 12.860 euro mee naar huis nemen, blijven niet ver achter. Onder de 10.000 euro zitten nederlanders (9.230 euro), Finnen (8.230 euro) en Spanjaarden (6.722 euro). De minst betaalde zijn leden van de Portugese en Litouwse regeringen met 4.820 euro en 3.855 euro.
En dat de salarissen van Italiaanse Europarlementariërs al veruit de hoogste zijn als we er afgelopen februari van hadden gehoord, toen het weekblad Espresso een onderzoek van Emiliano Fittipaldi publiceerde. De journalist had item voor item de salarissen berekend van Italiaanse politici die vorige wetgeving in Straatsburg zaten en ontdekte dat ze elke maand 11.703,64 euro hadden verzameld.
En de uitkering was slechts een van de vele inkomens. Hieraan moesten in feite de algemene uitgaven worden toegevoegd die werden gebruikt om de uitgaven te dekken die werden gemaakt in Italië voor het kantoor, reizen, mobiele telefoon, computers, postzegels en meer. Reizen van en naar Straatsburg en Brussel werden vergoed met een forfaitaire vergoeding.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Auto:nieuwe groei in augustus

Evenwichten, hulp en programma’s tegen de crisis