in

Duitsland: Zal de overheid gestolen gegevens uit Zwitserland kopen?

Duitse badge

Het is in feite een vraag tussen twee branden: aan de ene kant is er de Zwitserland, die de namen heeft van maar liefst 1.500 Duitse belastingplichtigen die er sterk van verdacht worden jarenlang belastingen te hebben ontdoken en die aan de Duitsland om hot data te kopen; Aan de andere kant staat de Duitse overheid, sterk streng voor belastingen, die deze namen echter voor 2,5 miljoen euro zou moeten kopen.

Het grootste probleem is echter dat de gegevens van Zwitserse banken absoluut zijn gestolen, dus illegaal; de Duitsland vreest een illegaal te kopen (zoals al gebeurde voor Lichtenstein, waarover FinanzaOggi al had gesproken).

En zelfs als in het licht van de exorbitante betaling aan de Zwitserland, het rijkste land van de EU nog steeds 100 miljoen euro kunnen terugkrijgen, zeggen de Duitsers dat ze aanbieden om te kopen gestolen gegevens is een “onfatsoenlijk voorstel”.

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, heeft nog niet bekendgemaakt welke beslissing hij over de zaak zal nemen. De precedenten zijn er. Maar er is ook morele scrupules. Zien.

(foto Militarysupplyhouse © )

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Voor financiering is er nu “Yescredit”

Mediaworld, Unieuro, Expert, Euronics en Trony: Antitrustcontrole wordt geactiveerd