in

ECB:hersteltijd nog niet

Enig positief nieuws komt uit het maandbericht van de ECB, waaruit blijkt dat, na twee negatieve kwartalen, de Europese economie zou de rest van 2009 een gematigde vertraging van de recessie kunnen ervaren. De belangrijkste reden is om de inflatie goed onder controle te houden, die volgens de prognoses van de ECB, tegen het einde van het jaar de doelstelling van 2
% zou moeten bereiken.

De schattingen van de ECB weerspiegelen en hervatten de berichten die de Afgelopen week al door de Europese staf zijn geformuleerd, hoewel we nog moeten wachten om over een echt herstel te praten.
Ondertussen heeft de krimp van de economische bedrijvigheid in het eurogebied een aanzienlijke impact op de labour market, waardoor de werkloosheid van 7,3% in de eerste drie maanden van het jaar en zelfs 9,2% in april alleen.


De employment, bleven daarentegen substantieel stabiel, met een zeer lichte stijging, gelijk aan slechts 0,1%
Van de werkgelegenheidssectoren die het meest te lijden hadden van deze krimp, moeten we wijzen op de verwerkende industrie waar de daling 6,4% bedroeg en de bouw met min 1,3%, terwijl een tegengestelde trend alleen de marktdienstensector liet zien waar de werkgelegenheidsgroei gelijk was aan 0,8%.

www.finanzaoggi.it Hoe wordt werkloosheid opgelost?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Unicredit bank, ondertekende de overeenkomst

Bezitsbelasting, moet drie jaar worden bewaard