in

Elektrische autoverzekering: bespaar je echt geld?

Elektrische auto

Vooral wijdverspreid in het buitenland (in de VS rijden ze al tientallen jaren), krijgen elektrische auto’s langzaam maar zeker ook in Europa voet aan de grond.

De redenen voor de voorkeur van een elektrische auto zijn ten minste twee, en ze zijn fundamenteel: de wereld waarin we leven is veel minder vervuild en de onderhoudsprijzen van de auto zijn verlaagd in vergelijking met de “collega’s” tot methaan / diesel / gasb / benzine.

Wat hun verzekering betreft, kunt u profiteren van dezelfde voordelen? Bij een marktcheck zou je kunnen zeggen dat een verzekering voor een elektrische auto een handvol euro’s minder kost, maar het verschil is niet substantieel.

In feite spelen de klassieke onveranderlijke factoren (zoals leeftijd, klasse, rijbewijs …) een beslissende rol, terwijl de andere afhankelijk zijn van het werkelijke registratiegebied van de auto. Er kan dus gezegd worden dat elektrische auto’s de goedkoopste zijn van alle andere soorten auto’s, maar niet op een duidelijk te onderscheiden manier.

(Foto © WordPress)

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Economische hulp voor Haïti: pas op voor oplichting

Lokale belastingen voor 2010: negatieve prognoses