in

Er wordt overeenstemming bereikt over het Plan-Obama

Barak Obama deed het. De nieuwe president van de Verenigde Staten is er namelijk in geslaagd om het ja van het Huis en de Senaat te verzilveren over het plan om de Amerikaanse economie nieuw leven in te blazen. De manoeuvre, die voorziet in een totaal van 789 miljard dollar, gaat over naar de ratificatiefase van het nieuwe project waarover volgende week donderdag wordt gestemd.

Het bereikte akkoord kwam na de presentatie, door minister van Financiën Tim Geitnner, van het reddingsplan van Amerikaanse banken, dankzij een reeks onderhandelingen die het mogelijk maakten om “de verschillen op te lossen” tussen het door het Witte Huis gepresenteerde project van 820 miljard dollar en dat van de Senaat van 838 miljard dollar.

Een van de belangrijkste initiatieven in Obama’s economische strategie is de belastingverlaging voor de middenklasse en de creatie van ongeveer 3,5 miljoen nieuwe banen.

We zullen zien of de maatregelen van de nieuwe president er daadwerkelijk in zullen slagen om het wel en wee van de Amerikaanse economie en daarmee die van de Europese economieën nieuw leven in te blazen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Google riskeert boete voor zoekmisbruik

Arme landen