in

Europa geeft regels aan de economie

De recessie en de ernstige economische crisis die nog steeds aan de gang is, hebben de Europese Unie ertoe aangezet zich kandidaat te stellen voor dekking. De Raad van ministers van Buitenlandse Zaken van de EU heeft een pakket regels inzake financiële diensten aangenomen om controle uit te oefenen op mondiale economische mechanismen.
De nieuwe regels hebben voornamelijk betrekking op het functioneren van ratingbureaus, de kapitalisatie van banken, ook met betrekking tot activiteiten die in verschillende Europese landen worden uitgevoerd.
De 5 dossiers (waaronder die over grensoverschrijdende betalingen en de verspreiding en het gebruik van elektronisch geld) werden in eerste lezing goedgekeurd. Het belangrijkste blok betreft ongetwijfeld de ratingbureaus, die de rol hebben van hoeders van het systeem en de betrouwbaarheid van financiële producten en marktspelers controleren.

Ze hebben in hun ratings de verslechterende marktomstandigheden en de versnelling van de financiële crisis niet tijdig genoeg weerspiegeld“, vertellen ze het bestuur.
Vandaar een reeks regels die erop gericht zijn belangenconflicten ten gunste van de geobserveerde instellingen te voorkomen, strengere regels op het gebied van methoden en transparantie. Hetzelfde geldt voor banken, nu de Raad strengere regels heeft goedgekeurd voor de controle op bankactiviteiten en hun kapitalisatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

jumpstory download20200925 101002

Gesubsidieerde leningen

Voor de zomerhausse van groene vakanties