in

Francesco Alberoni: “Tips om de crisis te verslaan”

De Italiaanse socioloog Francesco Alberoni geeft enkele overwegingen over de periode van crisis, en hoe deze naar zijn mening te overwinnen.

Allereerst beschuldigt Aberoni een algemene verlaging van de kwaliteit, geboren uit de VS tot Italië (ondanks de inspanningen van het land in de pro Made in Italy): deze verlaging van de kwaliteit heeft ook de prijzen verlaagd die logischerwijs aantrekkelijker zijn geweest in de huidige omstandigheden.

Alberoni betoogt dat het voor een economisch, sociaal en cultureel herstel noodzakelijk is om de excellentie van het verleden te herwinnen, op zoveel mogelijk gebieden (producten, informatie, school, onderzoek en menselijke relaties). Alberoni stelt bijna een klein-grote revolutie van maatwerk voor, zodat we zelf beseffen dat we in staat zijn om perfecte producten te denken, te creëren en te produceren.

De socioloog herinnert zich wat deel uitmaakt van onze ziel, van de aangeboren kwaliteiten die in het verleden aan ons toebehoorden (sinds de Renaissance), met het argument dat we de smaak voor schoonheid en kwaliteit die we hebben gemaakt om passief in ons te liggen, opnieuw moeten laten opkomen, om te wennen aan betere, hogere normen, die bij ons passen, om de “kleinheid” waaraan we ons conformeren te verwerpen in de hoop het binnenkort onaanvaardbaar te vinden.

[Afbeelding via Gabrielerossilobbying]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reti Amiche breidt uit

Europese Unie, hete week voor markten. Woensdag de rapportkaart voor de lidstaten