in

Gezegend zijn ze!

Microsoft-oprichter Bill Gates is opnieuw de rijkste man ter wereld en heeft investeerder Warren Buffett overtroffen, terwijl de ineenstorting van de wereldwijde financiën $ 2 biljoen uit het vermogen van ’s werelds miljardairs heeft weggevaagd, volgens het tijdschrift Forbes.

Het aantal
miljardairs in de wereld daalde vorig jaar met ongeveer een derde tot 793, met het hoogste aantal annuleringen in Rusland, India en Turkije.

Gates heeft zijn titel als rijkste ter wereld herwonnen met $ 40 miljard nadat hij vorig jaar naar de derde plaats was gezakt, toen zijn vermogen $ 58 miljard bedroeg. Buffett, vorig jaar de rijkste man met 62 miljard dollar, zakte naar de tweede plaats met 37 miljard dollar. De Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim staat op de derde plaats met 35 miljard dollar, tegen 60 miljard dollar vorig jaar.

In totaal
verloren de drie miljardairs $ 68 miljard in het jaar tot 13 februari, de datum die door Forbes wordt gebruikt om de rijkdom van de wereld vast te stellen en zijn jaarlijkse ranglijst van miljardairs samen te stellen.

Forbes CEO Steve Forbes legde uit dat het een slecht teken is voor de economie als de superrijken problemen hebben.

“Miljardairs hoeven zich geen zorgen te maken over hun volgende maaltijd, maar als hun rijkdom afneemt en er geen nieuwe miljardairs worden gecreëerd, betekent dit dat het niet goed gaat met de rest van de wereld,” vertelde hij aan verslaggevers. “De typische miljardair heeft minstens een derde van zijn vermogen verloren.”

Het vermogen van miljardairs daalde van $ 4,4 biljoen naar $ 2,4 biljoen, terwijl het aantal miljardairs daalde van $ 1,125 miljard naar $ 793 miljard.

“Het is de eerste keer sinds 2003 dat miljardairs verloren zijn gegaan en bovenal is het deze cijfers nog nooit overkomen”, legt Luisa Kroll, journalist voor Forbes, uit.

New York City verving Moskou als het huis van de meeste miljardairs, met 55. Rusland, dat de afgelopen jaren het aantal superrijken had zien stijgen, steeg van 87 naar 32.

De enige persoon in de top 20 die geen geld heeft verloren, is de burgemeester van New York Michael Bloomberg, wiens vermogen steeg van $ 11,5 miljard naar $ 16 miljard dankzij de herwaardering van zijn mediabedrijf Bloomberg LP.

Hij is nu de rijkste man van New York en klimt op de ranglijst van de 65e naar de 17e plaats.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Jongeren: velen werken of studeren niet

Reti Amiche breidt uit