in

Goede prestaties van de tertiaire sector

Het lijkt ook te zijn doorgegaan in de maand September de krimp van de tertiary sector , hoewel de daling veel geringer was dan in voorgaande maanden.
De PMI index, berekend op basis van de maandelijkse enquête onder inkoopmanagers uitgevoerd door Markit Economics en Adaci, noteerde een stijging tot 48,5 punten, het hoogste niveau sinds September 2008, vergeleken met 46,4 in augustus en boven de prognose die de index een voorschot gaf tot 47,1 punten.

Het cijfer is echter minder dan de waarde van 50 punten, wat duidt op een krimp, terwijl hoger dan 50 duidt op een expansie.
Goede cijfers ook in Europe, waar de PMI index is teruggekeerd naar groei, bereikend in de Eurozone waar het 50,9 punten bereikte en voor het eerst in 16 maanden de 50 punten overschreed. In augustus stond de index op 49,9 punten. De index in Frankrijk staat ook boven de 50 punten, van 51,3 punten in augustus naar 54,8 punten van September, terwijl in Duitsland de index, die boven de 50 punten ligt, vertraagt ten opzichte van augustus en 53,8 daalt tot 52,1 punten.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Uitstekende prestaties van Piazza Affari

De ideeën van Google