in

Griekenland crisis 2011: oplossingen uit Europa

Een oplossing voor de economische crisis in Griekenland lijkt gevonden. Een interventie gericht op het doen herleven van de slechte situatie waarin het land zich bevindt met vrijwillige acties. Er is ook gesproken over het mogelijke falen van het land.

De interventie is van plan om de noodsituatie aan te pakken dankzij de EFSF (het fonds redt de landen van de eurozone). Het fondsreglement zou worden aangepast om de directe aankoop op de secundaire markt van Griekse of andere staatsobligaties in crisis mogelijk te maken. Simpel gezegd, de bedoeling is om door de overheid uitgegeven obligaties op de markt te kopen. De reddingsoperatie van Griekenland zou ook kunnen gaan via ‘roll-overs’, de bereidheid om nieuw uitgegeven Griekse obligaties terug te kopen, waarschijnlijk op 30 jaar, na het innen van de terugbetaling van de oude obligaties, of met de directe uitwisseling van de oude obligaties voor de nieuwe.

Het derde punt betreft de rente op leningen van de eurozone aan landen in crisis (Griekenland, Ierland en Portugal), die allemaal zouden worden teruggebracht tot 3,5%, terwijl de krediettermijn zou kunnen worden verlengd tot 15-30 jaar.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Inflatie, nieuwe groei in augustus

Export: nieuwe fondsen komen eraan