in

Groene vakantiehausse

De groene vakantie, d.w.z. die in contact met de natuur op het platteland, in parken of in natuurlijke oases, registreert een echte stijging en wint het hoogste groeipercentage voor de zomer van 2009. Het lijkt er zelfs op dat 4,9 miljoen toeristen voor deze keuze zullen kiezen, met een stijging van ongeveer 80% ten opzichte van 2008.


Om het bekend te maken is Coldiretti. “Vakanties op het platteland worden begunstigd – benadrukt Coldiretti – door de neiging om de vakantieperiode te diversifiëren met een toename van het aantal aanwezigen in juni, door de neiging om de voorkeur te geven aan herhaalde vakanties, maar korter, door de voorkeur die wordt gegeven aan verblijven in Italië vergeleken met het buitenland en het verlies van land van strandvakanties”.
Om het succes van de groene vakanties zou in ons land de verscheidenheid aan routes zijn, vooral die met betrekking tot eten en wijn met 142 wijnroutes, en meer dan 18 duizend boerderijen verspreid over ons grondgebied.


Daarnaast kan de Italië – zegt Coldiretti – ook rekenen op 772 parken en beschermde gebieden die 10 procent van het nationale grondgebied beslaan, op Europees leiderschap in de biologische productie en in het aanbod van typische producten met 177 oorsprongsbenamingen. erkend op communautair niveau en 4396 door de regio’s onderzochte traditionele specialiteiten, terwijl er 477 wijnen met gecontroleerde oorsprongsbenaming (DOC), gecontroleerd en gegarandeerd (DOCG) en typische geografische aanduiding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mercegaglia: “We zijn aan het herstellen”

Eni, obligaties lanceren