in

Hypotheekrentes, MutuiOnline enquêtes

IRS-tarieven op 3%, een cijfer op een historisch dieptepunt dat de eerste 5 maanden van 2010 markeert, een daling die het evenwicht van de hypotheekmarkt zou moeten bevorderen en de concurrentie tussen de verschillende producten zou moeten vergemakkelijken, tegen variabele of vaste tarieven.

De gegevens van het MutuiOnline Observatorium onderstrepen de inkrimping van de indicatoren van de kosten van geld op de lange termijn, waaraan hypotheken met een vaste rente zijn gekoppeld. De rente op de beste hypotheken met vaste rente daalt tot onder de 5%, een drempel die al als handig wordt beschouwd voor dit type hypotheek, met aanbiedingen die zelfs 4,50% bereiken.

De krimp in IRS-indices die na half mei werd geregistreerd, bevindt zich op een historisch dieptepunt, zelfs onder het niveau van 2005, en heeft een aanzienlijke impact op het huidige hypotheeklandschap.

Na de hausse in hypotheken met variabele rente, die een record aan aanvragen registreerden, 70% van het totaal, zoals ook onderstreept door de MutuiOnline-studie, dankzij een daling van de tarieven, lijkt het nieuwe scenario met hypotheken met een vaste rente onder de 5% een groter saldo te garanderen dat zich vertaalt in een echt voordeel voor consumenten.

Een theorie die ook wordt bevestigd door Roberto Anedda, Marketing Director van MutuiOnline, die commentaar geeft op de gegevens van de enquêtes, voegt eraan toe: “Hypotheken met een vaste rente, die ook tarieven van ongeveer 5% boden, registreerden een percentage van 18% van de voorkeuren in vergelijking met het totaal van hypotheken die in de eerste 5 maanden van het jaar werden uitbetaald.

Nu, echter, na de laatste daling in de IRS, bieden de beste hypotheken met vaste rente nog voordeligere voorwaarden: voor elke looptijd van 15 tot 30 jaar is het mogelijk om een tarief van ongeveer 4,50% te verkrijgen. Dit betekent een historisch dieptepunt voor hypotheken in Italië en het aanbod van mogelijke keuzes voor consumenten wordt verder uitgebreid.’

Anedda besluit door erop te wijzen dat de markt, ondanks het bijzonder gunstige moment, het donkere moment nog niet heeft overwonnen, maar dat de nieuwe niveaus van rentevaste hypotheken echte concurrentie tussen de verschillende productlijnen en een meer homogene markt zullen garanderen.

0 Opmerkingen
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Amazon groeit ondanks de crisis

Online games:consumentenbescherming nodig