in

Italiaans toerisme in crisis

De Associazione Laiale Imprese Viaggi e Turismo (Fiavet) slaat alarm over de crisis in de sector. Aanleiding was de Globe 09, Nuova Fiera di Roma, waar we probeerden antwoorden te vinden op de ernstige situatie waarin het toerisme verkeert.
In het licht van de duidelijk dalende prestaties probeert Fiavet Lazio de dialoog met de lokale autoriteiten nieuw leven in te blazen om alle projecten te evalueren die kunnen worden uitgevoerd om reisbureaus en de regionale toeristische sector te ondersteunen.
“De gelegenheid van de Globe 09-beurs, een echt knooppunt voor toerisme, lijkt ons een moment van groot belang om exploitanten in de sector en instellingen te ontmoeten – opmerkingen Andrea Costanzo, vice-president Fiavet Lazio – We voelen de urgentie en de noodzaak om zo snel mogelijk herstelstrategieën te vinden voor de toeristische sector en vooral voor kleine en middelgrote ondernemingen die zwaar worden getroffen door de wereldwijde crisis”.

Het risico is dat van het verlies van ongeveer 40.000 banen onder werknemers en geïnduceerde werknemers, waaronder tolken, gidsen, buschauffeurs, openbare instellingen en restaurants, hotels en personeel van culturele diensten.
Een alarmerend feit betreft ook de inkrimping van de buitenlandse reizen van Italianen en de voorspellingen van een zeer zwakke macro-economie die niet veel goeds voorspelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AIG nog steeds in crisis

Obama waarschuwt: onmogelijk om belastingen te verlagen